LEE SMITH/Action Images
LEE SMITH/Action Images

Desetka Leeds Uniteda dogovorila transfer, ovog ljeta napušta Otok

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.03.21. | 11:46

El Loco sigurno neće biti sretan ishodom.

Prema najnovijim informacijama stranih medija, Ezgjan Alioski ovog ljeta definitivno će napustiti Leeds United. Kako doznaje Football insider, standardni prvotimac Sjeverne Makedonije i desetka momčadi s Ellan Roada ovog će ljeta napustiti Otok i karijeru nastaviti u Turskoj.

Naime, strani mediji pišu kako je igrač postigao dogovor s turskim velikanom Galatasarayjom s kojim je potpisao predugovor.

Iako je krajem prošle godine u razgovoru za BBC istaknuo kako bi volio ostati na Ellan Roadu i dogodine, izgleda kako će Alioski nakon Eura na neko vrijeme napustit Otok i Leeds čiji je član bio od ljeta 2017. godine kad je u klub stigao iz Lugana za 2,5 milijuna eura.

Prije dolaska u redove engleskog velikana koji se malim koracima vraća na stare staze slave, Alioski je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Švicarskoj gdje je, osim prethodno spomenutog Lugana, igrao još i za Schauffhausem i Young Boys.

Budući da za tri mjeseca postaje slobodan igrač, turski velikan za njegove usluge neće morati uplatiti nikakvu odštetu na bankovni račun kluba koji je mnoge impresionirao ove sezone iznimno napadačkim i oku zanimljivim nogometom. Alioski je u Premier ligi skupio ukupno 27 nastupa ove sezone, 19 utakmica započeo je u početnoj postavi, a iako je na Otok stigao kao krilni napadač, El Loco Bielsa posljednje ga vrijeme najviše koristi na mjestu lijevog beka.

Spomenimo kako je Alioski dosad skupio 162 nastupa za Leeds United, a pritom je upisao 22 pogotka i 16 asistencija.


Tagovi

Marcelo BielsaEzgjan AlioskiLeeds UnitedGalatasaraynogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokMakedonijaMakedonska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti