Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Deni Jurić za Germanijak: "Epizoda u Hajduku bila je životna lekcija, a u subotu se bacamo na glavu za tri boda"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 20:31

Napadač Dinama na posudbi u Gorici najavio je za Germanijak subotnji dvoboj sa svojim bivšim klubom u kojem nije dobio pravu šansu

Svjesni kako im je svaka utakmica postala kvalifikacijska, u Velikoj Gorici sve je podređeno osvajanju bodova - bez obzira na ime protivnika. A u subotu im dolazi Hajduk koji je u dobrom momentu. Marljivo Splićani skupljaju bodove, pokušavaju održati korak za Dinamom i činjenica je kako rastu iz kola u kolo.

“Uopće nas ne zanima protivnik, ime, kvaliteta ili tradicija. Moramo gledati sami sebe, raditi na svojoj igri i konačno izaći iz te crne rupe u kojoj smo se našli”, jasno je poručio Deni Jurić, napadač Dinama na posudbi u Gorici. Iako ima još dosta utakmica do kraja, vrijeme je da se u Gorici pokrenu.

“Dobro smo radili cijeli tjedan i unatoč lošoj situaciji na ljestvici, osjeća se pozitiva u svlačionici. Gorica je sinonim za stabilnost. Otkako su ušli u prvu ligu uvijek su oko sredine i blizu borbe za Europu pa je jasno da ova situacija nije prirodna. Na nama je da vratimo klub u te vode”, priča nam Jurić koji smatra kako je samo malo potrebno da se krene u pozitivu.

“Čvrsto vjerujem kako jedna pobjeda mijenja sve. Jedan dobar rezultat može sve okrenuti nabolje. Samo je pitanje trenutka kada će doći taj rezultat, vjerujem da bi to moglo biti u subotu. Idemo na tri boda”.

Deni Jurić je u Veliku Goricu stigao pred kraj prijelaznog roka. Procijenivši kako je bolje igrati u Gorici nego sjediti na klupi u Maksimiru, tražio je svoju priliku kod Samira Toplaka kojeg je kasnije zamijenio Igor Angelovski. Oba trenera imaju izuzetno visoko mišljenje o napadaču.

“Mislim da sam se uklopio i da je igra Gorice zapravo na pristojnoj razini, ako ne računamo ovu zadnju utakmicu protiv Rijeke. Stvaramo prilike i čekamo da nam se otvori. Nakon što duži period nisam igrao, imao sam peh s ozljedom koja me udaljila mjesec dana. Polako hvatam konce, osjetim na sebi da samo bolji. Samopouzdanje mi raste i pitanje je trenutka kada će se to vidjeti na terenu”, pozitivan je Jurić koji je svojevremeno bio član svlačionice kluba s Poljuda. Igrao je redovito za drugu momčad Hajduka, dok je za onu prvu upisao nekoliko nastupa na prijateljskim utakmicama.

“Proveo sam godinu dana tamo i mislim da je bilo dobro. Zabio sam nekih 15-ak golova i očekivao da će me priključiti prvoj momčadi. Međutim, stiglo je ljeto i ponudili su posudbu i tako je završila ta priča. Ne žalim za ničime jer to je životna lekcija koja mi je bila potrebna da izrastem u čovjeka i sportaša kakav sam danas”.

Današnji Hajduk je dobra momčad, smatra Jurić, koja se polako gradila.

“Lani su pokazali da mogu igrati bitnu ulogu, ove godine su nastavili u tim ritmu. Dobri su, ali nisu nepobjedivi. Jasno je da se moramo bacati na glavu, ostaviti svoj maksimum i da nam se konačno malo vrati za ove dobre igre za koje nismo bili nagrađeni bodovima”.

Plan Denija Jurića je prilično jasan. Želi ovu godinu provesti u Gorici, vratiti se u formu koja ga je krasila u Šibeniku i kojom je zaradio dres Dinama te se vratiti u Maksimir.

“Redovito pratim Dinamo. Jasno je da pokazuju zašto su najbolji u Hrvatskoj i šire u regiji. Vjerujem da mogu proći i u Europi i naravno da navijam za svoje suigrače. Što se mene tiče, cilj je da se vratim tamo. Preduvjet je da u Gorici iskoristim priliku, što bolje odradim u sezonu i nametnem se Dinamu za kojeg me veže ugovor. Međutim, svjestan sam da ću to napraviti isključivo kroz dobre igre i golove u Gorici. I sve je podređeno tom cilju”, završio je Deni Jurić.

HNL, 13. kolo

Petak, 14. listopada

Šibenik - Slaven Belupo 0:2

Subota, 15. listopada

Osijek – Istra 1961, 16.55

Gorica – Hajduk, 19.05

Nedjelja, 16. listopada

Dinamo – Varaždin, 15.00

Rijeka – Lokomotiva, 17.10


Tagovi

HNK GoricaNK Hajduk SplitDeni JurićHNL

Ostale Vijesti