Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Deni Jurić: Trenutno mi je najvažniji Dinamo, a hoću li s Australijom u Katar? Sve je moguće

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.01.22. | 12:11

Dinamov napadač rodom iz Sydneyja još nema nastup za A-vrstu Socceroosa, na čijem je širem popisu, ali izbornik Arnold nije ga uvrstio u uži kadar za predstojeće dvije akcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Deni Jurić se nakon gotovo tri mjeseca stanke vratio nogometu, na Dinamove pripreme je došao potpuno zdrav, a zabijao je na utakmicama u Rovinju, Olimpiji jedan i Domžalama dva. Priznaje da se skoro svakodnevno čuje sa šest godina starijim bratom Tomijem (30), australskim reprezentativcem koji živi ‘Down Under’ gdje igra za Macarthur FC, dočim je Deni bio na širem popisu izbornika Socceroosa Grahama Jamesa Arnolda.

Australci u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igraju 27. siječnja doma s Vijetnamom, a pet dana kasnije u gostima kod Omana Branka Ivankovića. Po svemu sudeći, bez Jurića, koji nije među pozvanima za ove dvije akcije, a još po dolasku u Dinamo ljetos iz Šibenika kazao je da se nada pozivu Hrvatske, dakle nije još prelomio za koji će se grb i zastavu odlučiti što se nacionalne momčadi tiče.

“Situacija dolje je malo zeznuta što se tiče korone, moram dobro razmisliti što ću i kako ću. Nama se krajem siječnja nastavlja prvenstvo i ne bih to htio preskočiti, a što se tiče odlaska s Australijom u Katar, sve je moguće. To mi je u širem planu, davit ću najbolje od sebe, pa što bude”, kazao je Jurić u intervjuu za klupsku stranicu Modrih.

Što se tiče osobnih i momčadskih ciljeva u nastavku sezone, napadač Modrih ističe:

“Želim se vratiti na teren što bolji, sa što više golova i asistencija, da pomognem momčadi, da osvojimo prvenstvo i u Europi da odemo što dalje”, poručio je Jurić.


Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebDeni JurićPrva HNLAustralijaKatar 2022

Ostale Vijesti