Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dario, što se čeka?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 22.08.23. | 10:01

Podrška prijatelju nakon AEK-a bila je poljubac Jude. A ne zna da je upravo on sljedeći…

Prošlost nas uči da kada u Maksimiru potegnu rečenicu:

“Trener ima našu maksimalnu podršku”, to najčešće znači: “Trener je bivši, samo on to ne zna”.

No, predugo je Igor Bišćan oko Dinama da ne bi znao kako je odbrojavanje počelo još u Ateni. Doduše, nije znao da mu o glavi radi onaj koji ga je doveo i isti onaj koji je par trenutaka kasnije stao pred novinare i rekao:

“Igor Bišćan ima podršku kluba”.

A kako se “zaklela zemlja raju, da se svake tajne znaju”, tako je dva dana kasnije izašla u javnost poruka jednog od najutjecajnijih članova Barišićeva savjetodavnog tijela u kojoj je Šimića upozorio da mu izjava o podršci nije baš u skladu s onim što je pričao u loži AEK-a tijekom utakmice.

Kako bilo, Šimićeva podrška Bišćanu bila je očito “poljubac Jude” jer je klub smijenio trenera manje od 48 sati nakon poraza u Ateni. U nedjelju su dali Bišćanu mogućnost da sam odstupi, podnese ostavku ili barem ponudi mandat na raspolaganje. Ili su barem to očekivali. Kako on to nije napravio, u ponedjeljak ujutro je krenuo postupak smjene! I Bišćan je postao bivši…

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za razliku od Šimića kojeg čuva u Maksimiru činjenica da ga nema tko smijeniti, obzirom da ne postoji Izvršni odbor kluba, isti onaj koji ga je doveo u Dinamo u foto finišu svog mandata.

Na početku Bišćanovog puta istaknuli smo kako niti on, niti Dario Šimić vjerojatno nisu svjesni u što se upuštaju. Da će ih bušiti sa svih strana, sve, onako, prijateljski tapšajući ih po ramenima. Na koncu je ispalo upravo tako. Trener je bivši, prvi čovjek struke isto tako, samo on to još ne zna. Jednostavno, nisu bili strpljivi. Trebali su čekati svoju priliku i trenutak kada će u Maksimiru imati unisonu podršku. No, zovu Dinama teško je odoljeti… Najbolje to zna Sergej Jakirović. Ušli su spremno, puni entuzijazma i energije da naprave posao - no iza sebe ostavljaju kaos! Nered u svlačionici, sportskom sektoru, školi… Dinamo koji je na -8 od Hajduka, koji nije došao u play off Lige prvaka i koji strepi uoči sudara s praškom Spartom.

To je nastavak cirkusa koji je počeo u prosincu prošle godine kada se nije uspjelo u namjeri da se sruši Antolić. Ta podrška koju je član Uprave imao u tom trenutku dala je krila odgovornima u klubu da krenu s kreiranjem sportske politike na način kako oni vide Dinamo. A vidjeli su da je Perković dobra prilika koja košta dva milijuna eura. Vidjeli su da je Čačić dugotrajno rješenje koje je izgorjelo za mjesec, dva. I koje je koštalo više od milijun.

Tu nisu udareni dobri temelji, tada nije bilo vizije. Dolazak Šimića i Bišćana malo kasnije i njihova nadogradnja na koncu je doživjela debakl! I ovaj Dinamo danas je krivnja Bišćana i Šimića, upravo u mjeri kolika je krivnja Uprave kluba iz tog mandata, a i ovog aktualnog. Dakako i Mirka Barišića i njegovih pretorijanaca!

I zato je logično da ako ode Bišćan, nekako se očekuje da ode u paketu sa Šimićem. Iako, ima tu još nekih “kameleona” koji djeluju iz sjene i koji su puhali u njihova jedra. Oni koji su procjenjivali da je Kaneko bolji izbor od Marca Pašalića koji je bio Dinamu ponuđen za 0 eura. Ponavljamo, nula eura. Kaneko ih, eto, košta 0,4 milijuna s pravom prvokupa za 1,1 milijun. Pašalić rješava utakmice u HNL-u i Europi, Kaneko ne može ući kao zamjena u Ateni protiv AEK-a. Pametnom dosta. Ili oni koji su tvrdili da je Mihajličenko svemirski brod za Bočkaja. Ili da je Vidović bolji od Stojkovića… Koliko grešaka! No, oni će se već izvući. Poljubiti prsten i krenuti dalje.

Pa zar su Šimić i Bišćan zaista mislili da će s takvima napraviti posao?

Puno se tu trošilo na mačevanje s Upravom koja u konačnici potpisuje. Puno previše. U nekoj normalnoj situaciji, Dario Šimić je trebao biti taj koji je trebao preuzeti na sebe sportsku politiku, dok je Igor Bišćan trebao biti koncentriran na svlačionicu. Na koncu su oba trošila energiju i ništa nisu uspjeli napraviti. Osim kaosa. Zašto? Pa zato što su bili neželjena djeca. Nametnuti za podršku u Skupštini. Ili barem da se stvori prividna slika o “novom Dinamu”. Potrošeni su u toj igri u kojoj su konci, kao i uvijek do sada, bili u rukama Mirka Barišića i njegove svite.

Nije vrijeme za likovanje, niti za slavlje. Dinamo je bio s Bišćanom, baš kao što je danas i s Jakirovićem u minusu osam bodova od Hajduka. Ovo je bila šok terapija kojoj Dinamo redovito pribjegava kada voda dođe do grla. Hoće li uspjeti, vidjet ćemo u sljedeće četiri utakmice do pauze. Dva puta Sparta, Rijeka doma i Osijek u gostima. Jakir treba četiri pobjede… Unisonu podršku navijačkog puka ima, no tu istu podršku imao je i Bišćan. Krediti na klupi Dinama tope se kao sladoled na ljetnom suncu… A podrška koju Jakir ima od Šimića? Neka pita nešto o tome Bišćana!



Tagovi

Dario ŠimićGNK DinamoIgor BišćanSergej Jakirović

Ostale Vijesti