HRT/Studio
HRT/Studio

Mišković: "Mi novog trenera nemamo! Dinamo i Rijeka su imali suradnju, ali nije bilo poklanjanja igrača"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 23:13

Mišković je priznao kako je za odlazak Jakirovića saznao preko Dinamovog Facebooka

Predsjednik Rijeke Damir Mišković razgovarao je o neobičnoj situaciji s Robertom Ferlinom za HRT.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Iznenađen sam, nisam očekivao da dan prije leta za Francusku ostanemo bez trenera bez ikakvog razloga. Saznao sam to na Dinamovom Facebooku, mislio sam da je zafrkancija. On me poslije nazvao i rekao da ide. Rekao sam mu da ne smatram da je to normalno. Može čovjek ići na bolji posao i u bolji klub, ali ne možeš ostaviti igrače na cjedilu tako malo prije utakmice. Nije uobičajeno kako se ovo odigralo. Ovo je bilo nesportski i nekorektno, ali učimo svaki dan i idemo dalje", rekao je i dodao:

"Nije ništa protuzakonito, imamo ugovor, trener ima pravo na određen broj plaća, isto tako kad on nama da otkaz. No sve ima vrijeme i mjesto, ovo nije bilo niti vrijeme niti mjesto. Da smo znali unaprijed, da nađemo novog trenera, bilo bi regularnije, ovo nitko još nije doživio u HNL-u, ovo je velika sramota."

Odšteta je sto tisuća eura, Dinamu to neće biti problem?

"Nemam se ja što štiti, ako se nekome ne stoji u Rijeci, može otići, tu je blizu obilaznica, ne možeš siliti nekoga da ostane. Nisu ovdje u pitanju novci, nego način raskida ugovora. Mi idemo dalje, probat ćemo se reorganizirati i prebroditi ovu nesvakidašnju situaciju, za mene apsurdnu."

Puno su cirkulirali igrači između Rijeke i Dinama, je li ovo kraj toga?

"Ma te teze koje se provlače preko novina, Rijeka nije imala fluktuaciju kakvu su oni zamišljali, igrači u drugom ili čak trećem planu u Dinamu dobivali su na razne načine papire, mi smo ih dovodili, nitko ih nije poklanjao, Dinamo je imao svoje postotke. Imali smo suradnju, ali nisu to bila nekakva poklanjanja."

Tko će biti novi trener?

"Kako mi Kek nije dao da igram onu zadnju utakmicu u Zagrebu kad smo postali prvaci jer zadnja tri dana nisam živio sportski. Nemamo novog trenera, ovo je za nas šok. Da smo znali, organizirali bi se. Čim završimo ovaj intervju idemo u moj ured i vidjet ćemo tko će sutra voditi trening, za početak. Klub ne zavisi o jednom čovjeku, ružno je, ali vratit ćemo se, zaključio je Mišković."


Tagovi

Damir MiškovićSergej JakirovićHNL

Ostale Vijesti