Germania
Germania

Dario Šimić za Germanijak: "Neću reći da je današnji Dinamo bolji od našega, ali jako mu se približio"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.10.22. | 08:09

Nakon Dinamovog treninga porazgovarali smo s Darijem Šimićem, legendom zagrebačkog kluba i ocem napadača Red Bull Salzburga Roka Šimića.

Taman kada je završila konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Ante Čačić i Robert Ljubičić, te smo pogledali prvih 15 minuta Dinamovog treninga na Red Bull Areni, mislili smo se uputiti u središte Mozartovog grada na zasluženo piće kada smo sreli kolege s RTL televizije.

"Evo, baš čekamo Darija Šimića za live emisiju pa možemo zajedno do grada", rekli su nam.

Naravno, bio bi grijeh ne iskoristiti priliku i porazgovarati s igračem koji je upisao više od 150 nastupa za zagrebačke plave, a još je k tome otac perspektivnog hrvatskog U21 reprezentativca i napadača Red Bull Salzburga Roka Šimića.

Pričekali smo da kolege s RTL televizije profesionalno odrade svoj posao, a onda smo se odvojili s legendarnim braničem Dinama i Hrvatske te ukratko porazgovarali o večerašnjoj utakmici između Red Bull Salzburga i Dinama na Red Bull Areni.

(1.75) RB Salzburg (4.00) Dinamo (5.00)

"Liga prvaka je uvijek posebna. Dinamo je pokazao u prve dvije utakmice da se može nositi sa svim momčadima u Europi i spravom se večeras može nadati pozitivnom rezultatu. Salzburgova momčad je prosječno pet godina mlađa od Dinamove, a to bi mogla biti prednost za Plave. Iskustvo je u utakmicama Lige prvaka iznimno bitno. Ako Dinamo odgovori dobro na presing Salzburga, kao u prvoj utakmici protiv Chelseaja, mislim da bi naš prvak mogao osigurati pozitivan rezultat", rekao nam je za početak Dario Šimić, a onda se osvrnuo na taktički pristup utakmici obje momčadi.

"Salzburg će igrati, kao i uvijek, s visokim presingom. Pokušat će stisnuti Dinamo, a vidjet ćemo koliko će mu Dinamo to dopustiti. Očekujem ofenzivne domaćine od prve minute utakmice. Stadion je dosta akustičan i očekujem fenomenalnu atmosferu. Mislim da bi Dinamo mogao iskoristiti tu Salzburgovu mladost. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se stvari razvijati na terenu".

U Salzburgu, u kojem je kroz povijest igralo čak 28 Hrvata, trenutno su dvojica. Mladi Luka Sučić, koji je već zaigrao za A reprezentaciju Hrvatske te njegov sin Roko Šimić iza kojega je odlična sezona u drugoj momčadi Salzburga FC Lieferingu.

"Vido sam se jučer s Rokom, on je spreman za utakmicu. Mlad je. I dalje gleda na cijelu ovu situaciju kao na igru. On se razvija jako dobro, očekujem da ovo za njega bude tranzicijska sezona da se polagano privikava na nogomet najviše razine. Luka Sučić? On je nevjerojatan talent, ima posebnu lijevu nogu, sjajan pregled igre kakav nisam baš viđao u dosadašnjoj karijeri. Salzburg je poznat po tome da se usmjerio na razvoj mladih igrača".

Dinamo je ove sezone oborio brojne domaće rekorde, Ante Čačić izjednačio se s bivšim Šimićevim trenerom Zlatkom Kranjčarom po broju plasmana u Ligu prvaka, a sada ima priliku stići do prvog gostujućeg 'skalpa' u najelitnijem natjecanju. Jedini put do sada, Dinamo je na gostovanju slavio u Amsterdamu, prije 24 godine.

Kapetansku traku na toj utakmici nosio je naš sugovornik, a jedini pogodak zabio je njegov brat Josip Šimić. Koji Dinamo je bolji, generacija 98/99 ili trenutna generacija 22/23?

"Dinamo u zadnjih par godina igra stvarno jako dobro u Europi. I ona naša momčad je isto bila odlučna. Bila su, doduše, drugačija vremena. Uvijek je teško reći, mi smo tada tek krenuli igrati u Europi, bili smo nepoznanica. Dinamo je danas etabliran klub, ima jako dobar europski koeficijent. Za mene su oba Dinama jako dobra, rekao bih podjednaka. Neću reći da je današnji Dinamo bolji od našega, ali jako mu se približio".


Liga prvaka, 3. kolo

Srijeda, 5. listopada

Skupina E

Red Bull Salzburg - Dinamo, 18.45

Chelsea - Milan, 21.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvakaRed Bull SalzburgDario Šimić

Ostale Vijesti