Germania
Germania

Čačić: "Trener Salzburga nije htio reći da nemamo kvalitetne igrače, već da imaju drukčiju filozofiju"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.10.22. | 18:52

Trener Dinama održao je konferenciju za medije na Red Bull Areni u Salzburgu.

Nekakvih 24 sata prije početka utakmice između Red Bull Salzburga i Dinama, trener Dinama Ante Čačić i igrač Robert Ljubičić održali su konferenciju za medije u Red Bull Areni.

(1.75) RB Salzburg (4.00) Dinamo (5.00)

“Kada su izvučene skupine Lige prvaka bilo je riječ da će nam dvije utakmice protiv Salzburga biti ključne ako želimo dohvatiti prezimljavanje u Europi. Dinamo u ovom trenutku ima bod više, učinit ćemo sve da tako ostane i nakon sutrašnje utakmice. Red Bull Salzburg je kvalitetna momčad, prezimila je prošle sezone u Ligi prvaka. Protiv Chelseaja su dokazali da su dobri, da nisu uljez u ovoj skupini. Očekujem jednu zaista dobru utakmicu, nadam se da ćemo nakon nje biti zadovoljni”, rekao je Ante Čačić na konferenciji za medije prije utakmice i naglasio kako Josip Mišić i Stefan Ristovski imaju problema s ozljedama. I, dok za Mišića još postoji šansa da sutra zaigra, međutim, Ristovski će sigurno propustiti dvoboj.

“Oni su jako bitni igrači, no imamo adekvatne zamjene za njih. Vidjet ćemo u posljednja 24 sata hoće li Mišić zaigrati”.

Trener Salzburga je istaknuo da ne bi volio vidjeti niti jednog igrača Dinama u svojoj momčadi jer su – prestari.

"Oni dovode mlade, motorične i izdržljive igrače. Imaju svoju filozofiju. On nije htio reći da nemamo kvalitetne igrače, nego na drukčiji način rade selekciju. Oni su tvornica mladih igrača, a istovremeno svake sezone ostvaruju sjajne rezultate u prvenstvu I Europi. No, vjerujem da ćemo sutra doći do svojih prigoda”.

Trener Dinama kratko je analizirao i taktiku domaće momčadi...

"Sa sedam osam igrača ulaze u završnicu, a isto se tako s velikim brojem igrača brane. No, i mi imamo iskustva. Nadam se da ćemo pronaći način da im se suprotstavimo”.

Petar Bočkaj bio je jedan od najboljih igrača Dinama protiv Slaven Belupa. Hoćemo li ga ponovno vidjeti na poziciji desnog krila?

"Svaka utakmica daje nam neku informaciju, i ova nam je dala neku novu. Pozicija koju je Bočkaj igrao protiv Slaven Belupa nije mu strana, igrao je već prije na njoj. No, svakako da me veseli njegov dobar nastup, kao I dobar nastup svakog drugog igrača", rekao je Čačić za kraj.

Liga prvaka, 3. kolo

Srijeda, 5. listopada

Skupina E

Red Bull Salzburg - Dinamo, 18.45

Chelsea - Milan, 21.00



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti