Action Images / Peter Cziborra
Action Images / Peter Cziborra

Dario Krešić za Germanijak: Drmić svakako može biti čovjek odluke

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 26.08.21. | 10:00

Bivši vratar PAOK-a najavio vrući uzvrat na Rujevici

Kvaner broji sitno do četvrtka. Rujevica će, s početkom u 20 sati, možebitno ispisati sjajnu stranicu klupske povijesti. Nakon 1:1 u Solunu, Rijeka u uzvratu ima priliku osigurati grupnu fazu Konferencijske lige, novog UEFA-inog natjecanja čiji financijski benefit možda nije usporediv s Ligom prvaka, ali je u rangu Europske lige koja nudi svega pola milijuna eura više svojim participantima

(3.50) RIJEKA (3.25) PAOK (2,05)

Tako će Rijeka, u slučaju pobjede protiv PAOK-a, u klupsku blagajnu odmah pospremiti tri milijuna eura, što je samo 500 tisuća eura manje nego nagrada za sudjelovanje u grupnoj fazi Europske lige. UEFA je odlučila dobrano nagraditi sudionike novog europskog “trećeg” puta. Ono bitnije, Rijeka u četvrtak ne igra samo za novac, igra za kontinuitet jakih utakmica, za kontinuitet ispunjene Rujevice i dobru reklamu klupskog branda u Europi.

Ulog je, kao što se jasno vidi – golem. Uostalom, mediji prevrću Rijeku i PAOK do iznemoglosti. Traže se pukotine, traže se slabosti, analizira se protivnik s raznih motrišta. Mi smo se danas odlučili kontaktirati Darija Krešića, bivšeg nogometaša, danas menadžera koji je dobre tri sezone proveo upravo u PAOK-u. Dario poznaje obje ekipe, i otvara naš razogovor uz rečenicu koju svaki tifos Rijeke želi čuti. Krešić smatra da je Rijeka – favorit.

“Iskreno, mislim da je Rijeka u malenoj prednosti. Ipak je to domaći teren i aktivan rezultat iz Soluna (1:1). Rijeka je, pogotovo u europskim utakmicama, ozbiljna ekipa, odradili su dobar prijelazni rok, vidim ih u skupini Konferencijske lige..”

Uostalom, za očekivati je da Tomić ipak krene u utakmicu nešto ofenzivnije. Ipak ovdje pričamo o tekmi sezone, gdje bi mogle odlučiti sitnice, iliti kakav “momentum”, individualni trenutak inspiracije kakvog pojedinca.

(2.00) HAJDUK (3.45) RIJEKA (3.80)

Što se PAOK-a tiče, upitali smo Krešića kakav PAOK očekuje na Rujevici, kako će se njegov bivši klub postaviti u situaciji gdje nemaju što “braniti”…

“PAOK u principu ne mora dati gol. Utakmica može vrlo lako otići u produžetke. Grci sigurno računaju na mogućnost dodatnih pola sata igre na terenu. Sigurno neće srljati, napipat će snagu Rijeke na početku, bit će to taktička borba. Vjerojatno ćemo tek u drugom poluvremenu vidjeti glavninu akcije” komentira Dario.

Kako smo i napomenuli, Krešić je svoju profesionalnu nogometnu karijeru proveo između vratnica. Rijeka se pak našla u nezgodnoj situaciji nakon ozljede Labrovića, Tomić je u zadnje dvije utakmice rotirao preostala dva vratara. Prskalo ili Zlomislić? Tko će od njih dvojice dobiti povjerenje u ovako važnom susretu?

“Prskalo svakako ima prijeko potrebno iskustvo za ovakav susret. Ipak, vjerujem da trener Tomić najbolje zna tko je spremniji. U ovakvim susretima nestaju bolovi, nestaje umor. U ovakvim utakmicama se daje sve od sebe. Psihička sprema je tu ključna”, diplomatičan je Krešić.

(3.50) RIJEKA (3.25) PAOK (2,05)

Nahvalio je i roster ekipe s Kvarnera, pogotovo Abassa, kojeg je, kako kaže, pratio još u Mainzu. Kad smo već kod prijelaznog roka, jedna od najvećih pobjeda riječke uprave je ostanak Josipa Drmića koji je uostalom i doveden za “ovakve” utakmice. Vratio se u igru protiv Šibenika nakon stanke pomalo na silu, Tomić ga je htio čuvati za PAOK, no Šibenik je vodio i netko je morao ući i napraviti “preokret”..

“Drmić definitivno može biti čovjek odluke. Igrao sam s njim u Leverkusenu. Mislim da je pravi potez za njega što je došao u Rijeku, što se i vidi na terenu. Svakako je jedan od jačih individualaca u ekipi.”

Već smo zaključili, odlučit će sitnice. Jedna od njih, koja nažalost ne ide Rijeci u korist je raspored. Grci su odgodili početak prvenstva, PAOK je odmorniji ali isto tako, nema natjecateljsku formu. S druge strane Rijeke je rastrgana između teške utakmice protiv Šibenika i vikend derbija na Poljudu gdje odmorni Bijeli žele upisati petu pobjedu u nizu. Može li to usmjeriti susret?

“Kada izađeš na teren na takvoj utakmici, umor ne postoji. Sve je to u glavi. Kao što sam i rekao, bolovi jednostavno nestaju. Svi će odraditi utakmicu na maksimumu svojih mogućnosti.”

Isto vrijedi i za PAOK. Premda su iskusniji kada su europska natjecanja u pitanju, pritisak je na njima. Oni su ti koji imaju što izgubiti, oni su ti koji bi s ispadanjem morali priznati kako su ostvarili – neuspjeh. Upravo je zato izgledno da će PAOK biti oprezan. Taj oprez bi mogao usmjeriti utakmicu premda produžecima, a onda i penalima. Noge su za vrijeme tih dodatnih trideset minuta ipak posebno teške, bez izlaska u rizik će teško pasti pogodak.

(2.00) HAJDUK (3.45) RIJEKA (3.80)

Stoga, valja za kraj porazgovarati o jedanaestercima. Tek će tu na vidjelo izaći psihička sprema. Krešić savjetuje, pripremite se na pucače.

“Ja sam se za penale pripremao tako da bi pogledao zadnjih deset penala svih potencijalnih pucača. Onda staneš i odlučiš što ćeš učiniti.”

Hoće li ovaj dvoboj odlučiti jedanaesterci? Hoće li šest europskih utakmica, europski milijuni i dobra reklama otići na ovu ili onu stranu u frakciji sekunde? Hoće li jedna odluka promijeniti sve?

Ne želimo stvarati dodatan stres, ali sve upućuje da će zbilja odlučiti sitnice. Isto kako je sitnica donijela aktivan rezultat PAOK-u u fotofinišu prve utakmice na stadionu Toumbas. Rijeku čeka “matura” u pravom smislu riječi. PAOK na Rujevici je ispit zrelosti.



Tagovi

Dario KrešićPAOKRijekaKonferencijska liga

Ostale Vijesti