Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Fran Jović dijeli pravdu u Jadranskom derbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 13:18

VAR sudac je Ivan Vučković, također iz Zagreba.

Nogometaši Hajduka i Rijeke ove nedjelje s početkom u 21 sat igraju Jadranski derbi. Splićani u ovaj ogled ulaze kao vodeća momčad prvenstva, dok je Rijeka zasad skupila tri boda manje. Bili su u dobrom raspoloženju, momčad Jensa Gustafssona nanizala je četiri pobjede u prvenstvu nakon pomalo šokantnog ispadanja od kazahstanskog Tobola u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, dok Riječani ovog četvrtka igraju vjerojatno utakmicu sezone s kojom će pokušati izboriti ulazak u grupnu fazu spomenutog natjecanja i na taj si način osigurati tri milijuna eura.

Riječani, dakle, trenutno ni u primisli nemaju ogled protiv Hajduka, dok je Bilima sav fokus stavljen baš na tu utakmicu. Da bi stvar po domaćina bila bolja, u posljednje tri međusobne utakmice upisali su jednako toliko pobjeda protiv Rijeke, dok je Rijeka zadnji put slavila u prosincu 2020. kad su u nemogućim uvjetima i na rubu regularnosti svladali Bile rezultatom 1:2 na Poljudu.

Iako će se u sedmom kolu 1. HNL susresti još Osijek i Dinamo, nema potrebe naglašavati da je baš Jadranski derbi ujedno i 'glavna utakmica' u 1. HNL ovog kola. Rijeka, koja je s utakmicom manje od Hajduka, trenutno petoplasirana momčad prvenstva, dok su Splićani trenutno vodeća momčad prvenstva.

Jadranski derbi na rasporedu je ove nedjelje, početak je predviđen za 21 sat, a prvi znak da utakmica započne dat će Fran Jović koji će biti glavni sudac ovog ogleda. Joviću će pomagati Goran Pataki iz Đakova i Luka Pušić iz Zagreba, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova.

VAR sudac je Ivan Vučković iz Zagreba, a asistent VAR suca je Miro Grgić iz Osijeka.


Tagovi

Fran JovićJadranski derbiHajdukHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti