Pixsell
Pixsell

Dan kada će se ostvariti 'Dinamova bajka' ili dan kada ćemo dobiti rasplet prvenstva u majstorici u Omišu

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 29.05.23. | 09:27

Večeras će se u KC Dražen Petrović (20.15) odigrati četvrta utakmica finala 1.HMNL. Futsal Dinamo pobjedom u ispunjenom Draženovom domu može osigurati prvi naslov prvaka, Olmissum bi trijumfom izborio majstoricu na domaćem parketu.

Drugi put u razmaku od tri dana Draženov dom bit će ispunjen do posljednjeg mjesta s nekoliko tisuća navijača Dinama koji će pokušati pogurati svoju momčad do povijesnog naslova prvaka države, cilja kojeg su si navijači Plavih zacrtali još tamo 6. rujna 2014., na 47. obljetnicu Dinamovog osvajanja Kupa velesajamskih gradova, kada je na kultnoj Šalati odigrana revijalka na kojoj su sudjelovali i današnji djelatnici Dinama Igor Bišćan i Dario Šimić, zatim Silvio Marić, Tomislav Šokota, Zvonimir Soldo, Slavko Ištvanić...

Dinamo je stigao na korak do sna, ima 2-1 u seriji, i podršku više od pet tisuća navijača koji će Plave večeras gurati do tog dugo očekivanog cilja. Da takva atmosfera i pritisak za Plave nisu dvosjekli mač, dokazala je prva utakmica zagrebačke serije finala u kojoj je Dinamo rezultatski razbio Omišane, koji su dvoboj otvorili s 'odsječenim nogama', ali su se brzo konsolidirali i zaredali nekoliko prilika. Sve dok Dinamo nije otišao na +3 i praktički riješio pitanje pobjednika početkom drugog dijela...

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Omišani su sada jednu utakmicu iskusniji za igranje u ovakvoj atmosferi, izlazak na parket pred više od 5.000 grlatih navijača (i 80-ak svojih) više im neće predstavljati šok kao u petak. Omišani nemaju više mjesta za kalkulacije, jer ovo im može biti posljednja utakmica sezone. U suprotnom, izborit će majstoricu koja se igra na njihovom parketu. S večerašnjom pobjedom izvukli bi se iz 'mrtvih', prebacili bi momentum na svoju stranu...

A momentum je trenutno apsolutno na strani Dinama. Nakon pobjede u Omišu 4-2, a onda i 'raspodije' sa šest golova u euforičnom Draženovom domu, i pred novu utakmicu pred krcatim tribinama, dojam je da Dinamo ne može izgubiti. I to je bio ključni zadatak Matije Đulvata i njegovog stručnog stožera, da u ova dana između utakmica 'smiri strasti' kod euforičnih igrača (posebno onih mladih, a u Dinamu takvih ne manjka), da ih vrati na zemlju i usadi u glavu svijest da su na korak do naslova, ali da je za napraviti taj korak potrebna maksimalna koncentracija, maksimalni fokus, pa možda i najbolja utakmica sezone.

Danas se očekuje puno čvršća i neizvjesnija utakmica nego u petak. Dinamovi igrači vrlo dobro znaju što im ova utakmica nosi, no isto tako znaju da u slučaju 'najgorega' imaju pravo na još jednu priliku. Nitko iz Dinamovih redova naravno ne želi odlučivati o naslovu prvaka u lijepo uređenom omiškom Ribnjaku. Međutim, za Plave ova utakmica nije 'biti ili ne biti', za Omišane je.

U redovima Dinama Matiji Đulvatu su svi igrači na raspolaganju, treći žuti karton, i propuštanje potencijalne majstorice, prijeti Kristianu Čekolu, Mateu Mužaru, Nevenu Zonjiću i Danijelu Dekaniću. Marku Mladini se, pak, vraća reprezentativac Marko Kuraja, ali na terenu neće biti Jakova Hrstića zbog crvenog kartona u prošloj utakmici (dobio je samo jednu utakmicu kazne), a vjerojatno ni Valerija Jurića koji se zdrastveno nije najbolje osjećao nakon utakmice u petak i predostrožnosti večeras ne bi trebao nastupiti. Treći žuti karton kod Omišana prijeti Stjepanu Perišiću, Antoniju Sekuliću i Duji Kusturi, trojcu koji igra možda u najboljoj formi ovo finale.

Večeras nas tako očekuje velika euforija, 'Dinamova bajka' sa sretnim završetkom ili očaj i tuga na licima više od 5.000 gledatelja koji će se natiskati u (čini se premali) Draženov dom.

Iz Futsal Dinama se nadaju da ova utakmica (osim ako ne uđe u produžetke) neće potrajati dugo kao i prethodna, a iz kluba su poslali još jedan apel u kojem pozivaju svoje navijače na gromoglasno, ali dostojanstveno navijanje bez ubacivanja predmeta i tekućine na parket.

"Poštovani posjetitelji, Futsal Dinamo obvezao se da će dinamovske vrijednosti gajiti svake minute svog postojanja. U to ime, apeliramo na sportsko navijanje i ponašanje u četvrtoj utakmici finala. Ni u kojem slučaju nemojte ubacivati čaše (ili bilo što drugo) na teren. Takav postupak za sobom vuče i veliku kaznu za naš klub. Teren je sportsko borilište i dužni smo to poštivati, jer smo svi mi na tribinama tamo baš zbog onoga što se događa na terenu. Organizacija utakmice je nešto u što je stotine volontera, navijača i ostalih uložilo krvavi trud i mnogo vremena. Molimo vas da to poštujete. Budite dostojanstveni, budite glasni i budite dinamovci kakvi ste cijelu godinu! Pomozite nam napraviti taj mali koračić prema bajci i idemo zajedno u svijet poslati najbolju moguću reklamu za naš Klub, Grad i futsal. Dinamo - to si ti!", stoji u Dinamovom statusu.

Karata, dakako, nema još od subote, a svi koji su zainteresirani za prijenos utakmice mogu ga pronaći na kanalu MaxSport1 od 20.15 sati.



Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK Olmissum1.HMNLfutsal prvenstvo Hrvatskeprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti