Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Dambrauskas: Dobio sam više upitnika nego odgovora, nismo na vrhuncu forme

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 25.01.22. | 18:01

Trener Hajduka komentirao je zbivanja na posljednjoj prijateljskoj utakmici uoči nastavka sezone

Generalna proba Hajduka pred početak drugog dijela sezone je rezultatski uspjela, Bijeli su pobijedili Varaždin, ali rezultat je prilično varljiv nakon svega što smo vidjeli ovog hladnog utorka na Poljudu. Drugoligaš je u prvih 45 minuta održao lekciju Hajduku, zasluženo vodio i propustio niz dobrih prilika, a velike probleme Varaždinci su stvarali desnoj strani obrane Splićana

„Ponekad prijateljska utakmica ponudi više pitanja nego odgovora, mi smo tražili odgovore, ali dobili smo samo nove upitnike. Dva različita poluvremena, ni ja niti ostali u svlačionici nismo mogli biti zadovoljni igrom u prvom poluvremenu, bilo je vrlo bilo loše. Moram priznati da je rezultat 1:2 nije odgovarao igri, moglo je biti i gore, nismo bili kompaktni ni organizirani. Rekao sam igračima na poluvremenu da u prijateljskoj utakmici nije loše biti jedan gol u zaostatku na poluvremenu jer možeš nešto promijeniti. Možeš vidjeti kako se nositi s presingom, kako se popraviti. Nakon što smo primili drugi gol naša reakcija nije postojala, sve smo radili pogrešno“ rekao je trener Valdas Dambrauskas.

U drugom dijelu momčad mu je djelovala bolje, ali Varaždinci su igrali s rezervama.

„Reakcija u drugom dijelu bila je dobra, popravili smo se, mogli zabiti i više golova. Moramo zbrojiti sve što smo radili na pripremama, očito je da nismo na vrhuncu forme niti trebamo biti. Moramo igrati utakmicu po utakmicu kada krenu službeni dvoboji, biti fokusirani samo na idućeg protivnika. Sutra ćemo se odmoriti, a onda se pripremamo za Šibenik“.

Polako se nazire postava za utakmicu na Šubićevcu, Dambrauskas ima još neke manje dvojbe.

„Kao što sam rekao, nekad ti utakmica otvori nova pitanja. Sretan sam što dao priliku brojnim igračima tijekom priprema, nakon što nismo otišli u Portugal morali smo drugačije planirati. Samo smo tri dana imali između utakmica s Veležom i danas pa su noge malo teške, što se osjetilo u prvom poluvremenu. Manje-više, uvijek igračima kažem da smo dobri koliko smo bili dobri u zadnjoj utakmici. Mislim da igrači znaju tko je igrao dobro, a tko ne, ali moramo ostati zajedno kao momčad. Loše stvari uvijek čekaju iza ugla, moramo naučiti da nas ne pogađaju te da možemo preokrenuti tijek zbivanja kao što smo preokrenuli danas“ poručio je Hajdukov trener.

 Na utakmicu s Varaždinom osvrnuo se i Varaždinac u redovima Bijelih, lijevi bek Dario Melnjak.

„Dobra stvar je što smo pobijedili i zabili golove, ali moramo biti svjesni da puno toga možemo i moramo bolje. Pripreme su iza nas, moramo gledati na Šibenik i naučiti nešto iz današnje utakmice. Varaždin je igrao dobro, lijepo je vidjet svoje sugrađane, znam trenera Kovačevića. Dobro igraju u svojoj ligi, na početku su priprema i bili su nam dobar protivnik. Mi možemo samo biti bolji ako naučimo nešto iz grešaka koje smo danas radili, bolje da se to dogodilo sada nego kasnije. Vjerujem da smo spremni za Šibenik, pozivam navijače da nas dođu bodriti na Šubićevac“ rekao je Melnjak.


Tagovi

HajdukValdas Dambrauskas

Ostale Vijesti