Hrach Khachatryan/PIXSELL
Hrach Khachatryan/PIXSELL

OCJENE - Hrvatska: Neumorni Perišić i spretni Kramarić

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 11.09.23. | 20:09

Andrej Kramarić je svojim 26. pogotkom donio Hrvatskoj tri vrijedna boda s kojim su na savršen način završili rujanski ciklus kvalifikacija za EURO

Evo kako smo mi vidjeli današnji nastup Vatrenih protiv Armenije. Tko je vama bio dobar, a tko nešto manje dobar?

Dominik LivakovićVratar
Nije imao previše posla, ali ono malo je zaključio na vrhunski način. Nakon Latvije u Rijeci, i ovaj susret je Livi završio s “clean sheetom” te tako proslavio kandidaturu za “Jašina” od strane FIFA-e.
Ocjena
7
Josip StanišićObrana
Imao je stanovitih problema u okršajima sa Spertsyanom, rano je zaradio žuti karton pa je morao paziti ali na koncu mogao se upisati u listu strijelaca. Korektno je zamijenio Juranovića na poziciji desnog beka.
Ocjena
6.5
Josip ŠutaloObrana
Najopasnija akcija domaćina pala je u vodu nakon što je Josip Šutalo sjajnom reakcijom osujetio njihov napad. Besprijekorna partija stopera Ajaxa koji je u paru s Joškom Gvardiolom čvrst bedem obrane Vatrenih.
Ocjena
7
Joško GvardiolObrana
Neku su ga smještali na lijevog beka, ali to nema smisla osim ako nije prijeka potreba jer riječ je o najskupljem stoperu na svijetu. I u ovoj utakmici je pokazao lakoću čitanja igre, brze izlaske u suparničku trećinu u kojoj se znao naći. Klasa za sebe.
Ocjena
7
Borna BarišićObrana
Zamijenio je imenjaka Sosu na lijevoj strani i odigrao je sasvim korektnu utakmicu. Više je bio orijentiran na čuvanje suparničkog krila koji je jedan od jačih aduta Armenije i to je odradio za visoku ocjenu. Prema naprijed je znao donijeti loptu i zaprijetiti.
Ocjena
6.5
Luka ModrićVezni red
Nije to bila senzacionalan partija kapetana. Očito je malo umoran od gustog rasporeda, ali sama pojava Modrića na travnjaku zvoni na alarm u suparničkoj momčadi. Iz "njgova" kornera stilgli smo do gola. Držao je konce igre, davao je ritam te uspješno vodi Hrvatsku prema svom zadnjem velikom natjecanju s reprezentacijom.
Ocjena
6.5
Marcelo BrozovićVezni red
Kod njega je umor nepoznat pojam. Neviđena lakoća igre za veznjaka koji imponira kako jednostavno rješava zadatke. Dodir, dva te puno trke tijekom svih 90. minuta. Brozović je bio - standardan.
Ocjena
7
Luka IvanušecVezni red
Puno bolja partija nego je to bilo na Rujevici. Bio je jako opasan, ali neprecizan. Nedostajala je precizna završnica kod Ivanušeca da ovo bude najbolja njegova partija u dresu Vatrenih. Imao je puno prilika…
Ocjena
7
Andrej KramarićNapad
Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. Uvijek se nađe na pravom mjestu pa se tako našao i nakon odbijene lopte od Mkrtčjan te je znalački sproveo u mrežu. Kramarić je velika vrijednost ove reprezentacije i nezamjenjiv član udarne momčadi.
Ocjena
7.5
Bruno PetkovićNapad
Nije bio na razini utakmice protiv Latvije, ali bio je vraški opasan. Znali su domaćini od kuda prijeti opasnost pa su ga dobro čuvali. Očito je i umor odigrao svoje kod Brune Petkovića koji je najbliži golu bio u ubodnim minutama.
Ocjena
6.5
Ivan PerišićNapad
Dok je na Rujevici bio u mrtvoj utrci s Petkovićem za igrača utakmice, iz Erevena će se vratiti s tim statusom. Sudjelovao je gotovo u svakom od 29 pokušaja Vatrenih da ugroze domaće vratara. Godine ništa ne znače za Periju koji je spojio dvije utakmice u visokom ritmu. Šteta što mu nije vratilo kroz pogodak.
Ocjena
7.5
Mario PašalićVezni red
Igrao od 69. minute umjesto Kramarića. Vidi se da je gladan igre zbog slabije minutaže u Atalanti. Donio je novi forte u našoj igri, ali premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Lovro MajerVezni red
Igrao od 74. minute umjesto Ivanušeca. Dobio je dvadesetak minuta, ali nedovoljno da zaradi konkretan sud o svojoj igri…
Ocjena
-
Petar MusaNapad
Igrao od 84. minute umjesto Petkovića. Igrao je premalo za konkretnu ocjenu
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Dvije utakmice, šest bodova, bez primljenog pogotka, uz postignutih šest. Dakle, dobro je. Morao je 'kombinirati' budući da je neplanski ostao bez Kovačića, ali Ivanušec je pokazao kako je spreman uskočiti kad treba. Možda je trebao dati priliku Friganu da debitira u sudačkoj nadoknadi.
Ocjena
7



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHNSEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024Zlatko Dalić

Ostale Vijesti