Hrach Khachatryan/PIXSELL
Hrach Khachatryan/PIXSELL

VIDEO S Kavkaza se vidi EURO! Hrvati se iz Armenije vraćaju s prvim mjestom skupine!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 11.09.23. | 19:57

Hrvatska nosi tri boda s Kavkaza koje je smještaju na prvo mjesto ljestvice i daju priliku da već u listopadu protiv Turske i Walesa osigura plasman na EURO

Bila je to rutinska pobjeda Hrvatske, prva na Kavkazu. Gol Andreja Kramarića donio je tri boda protiv Armenije i prvo mjesto na ljestvici kvalifikacijske grupe za odlazak na EURO. Hrvatska je s novom pobjedom stekla priliku da već u listopadskoj akciji kada je domaćin Turskoj te ide u goste Walesu - riješi prolazak skupine!

Izbornik Zlatko Dalić nije previše kemijao oko sastava koju je poslao na noge domaćinu. Izvukao je oba beka i stavio dvojicu novih. Sve ostalo bilo je “copy - paste” s Rujevice. Promjena u zadnjoj liniji bila je na tragu onoga što je izbornik pričao o Armeniji, odnosno o opasnosti koja prijeti s njihovih krila.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Bila je to klasična jednosmjerna ulica od početnog zvižduka legendarnog Turpina iz Francuske. Vatreni su zagospodarili travnjakom, preuzeli inicijativu i kontrolirali utakmicu. Bruno Petković bio je kratak za par centimetara nakon ubačaja Perišića, ali malo kasnije Hrvatska dolazi u vodstvo. Udarac iz kuta izveo je Luka Modrić, Gvardiol je na sreću zakasnio jer se lopta odbija od Mkrtčjana i dolazi do Andreja Kramarića koji je precizan za svoj 26 gol u dresu reprezentacije.

Gol pogledajte OVDJE

Doduše, linijski sudac odgodio je slavlje za koju minutu dok VAR ekipa nije povukla linije i zaključila kako je gol regularan. Domaća publika nosila je svoje, ali sve ima svoje limite. Klasa Vatrenih nije jednostavno dozvoljavala domaćinu da razvije neku smislenu akciju. Preostali su udarci iz daljine poput onog Spertsjana, ali Livaković je bio spreman.


Ivanušecov udarac nakon sjajno propuštene lopte Perišića domaća obrana je blokirala, dok je Perišićev udarac glavom bio lak plijen za domaćeg vratara Čančarevića. Kako se bližio kraj prvog poluvremena, tako su napori Vatrenih da odu na odmor s dva gola prednosti bili sve jači. Tako je Barišić pucao pored vratnice, Brozović je pogodio blok domaćina dok je Ivanušec završio jednu sjajnu akciju udarcem koji je otišao pored vrata. Prije odlaska na odmor probao je i Perišić ali bez učinka.

Osim udarca Spertsjana, najveće uzbuđenje kod domaće publike izazvala je pojava drona koji je nosio zastavu Artsakha, teritorija koji je točka prijepora između Armenije i Azerbajdžana.

Prvi pokušaj u nastavku kreirali su domaćini. Bila je to dubinska lopta o kakvoj smo slušali u najavi ove utakmice, ali Livaković je bio brži od Zelarajana. Kapetan Modrić oprobao je udarac s dvadesetak metara, a potom su zaprijetili Brozović i Kramarić, no bez konkretnog učinka.

Sat vremena utakmice obilježio je pokušaj Kramarića sa samog ruba kaznenog prostora koji odlazi tik pored vratnice, jako opasan bio je Ivan Perišić dok je Luka Ivanušec odradio udarac broj 19. prema vratima Čančarevića ali koji je bio zaustavljen od strane naturaliziranog Armenca rođenog u Užicama.

Krasna akcija Hrvatske u 73. minuti koju je udarcem završio Stanišić. Milimetri su dijelili desnog beka od prvijenca za Vatrene, a odmah potom je prilično aktivni Luka Ivanušec izašao iz igre i dao priliku Lovri Majeru.

Do kraja utakmice Hrvatska je kreirala još nekoliko ozbiljnih prilika. Međutim, čak 25 udarca nije bilo dovoljno za nešto više od tog jednog gola Kramarića. Jednog, ali vrijednog jer nosi tri boda i prvo mjesto skupine.

Armenija - Hrvatska 0-1

Stadion: Državni stadion Vazgen Sargisjan

Sudac: Clément Turpin, pomoćnici: Nicolas Danos, Cyril Mugnier, četvrti sudac: Ruddy Buquet, VAR: Jérôme Brisard, AVAR: Eric Wattellier (svi Francuska)

Strijelci: 0-1 Kramarić (15.)

Žuti kartoni: Gvardiol, Stanišić (Hrvatska)

Armenija (4-3-3): Čančarević - Arutiunian, Calisir, Mkrtčjan, Tiknizjan - Iwu (od 58. Serobjan), Dašjan - Bičakčjan (od 58. Hovhannisjan), Ranos (od 68. Briasco), Spertsjan - Zelarajan

Hrvatska (4-3-3): Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić - Modrić, Brozović, Ivanušec (od 74. Majer) - Kramarić (od 69. Pašalić), Petković (od 84. Musa), Perišić.



Tagovi

VatreniHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024ArmenijaArmenska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti