Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Dalić: "S Livijem je sve u redu, Perišića molim za strpljenje"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 11:16

Izbornik Zlatko Dalić podjelio je dojmove uoči okupljanja reprezentativaca za turnir u Egiptu

Izbornik Zlatko Dalić press konferencijom u Sport Visionu otvorio je akciju reprezentacije u kojoj će Hrvatska igrati na turniru u Egiptu.

"Pred nama su dvije prijateljske utakmice turnir koji ćemo iskoristiti za druženje i pripremu za ono što nas čeka u lipnju. Prvenstva su u završnoj fazi, pritisak je na igrače i mislim da će im dobro doći druženja. Ne bih rekao opuštanja, ali drugačije. Da napune baterije”, rekao je izbornik Zlatko Dalić koji je najavio neke promjene u odnosu na prvotnu varijantu popisa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Ozlijedili su se Šutalo i Baturina, oba će doći na preglede, ocijenit će ih naša zdravstvena služba ali nećemo forsirati. Ako imaju i sitne probleme - vratit će se u svoje klubove, a mi ćemo pozvati dvojicu s pretpoziva da se uključe”.

Vratar Livaković je neupitan iako je imao bliski susret s navijačima Trabzonspora.

“Čuli smo se s Livijem, dobio je udarac ali bit će spreman. Rekao je kako nije bilo ništa strašno”.

Veseli sjajna forma Ante Budimira.

“Bio je prvi napadač u kvalifikacijama. Vratio se u reprezentaciju svojim golovima. Iskoristit ćemo dvije utakmice da damo šansu svima. Veseli me njegova forma. Ne igra u nekoj ekipi koja je u vrhu, ali igra dobro i konstantno. Izborio se i zaslužuje biti ovdje. On je neupitan, imat će šansu".

Umjesto u Abu Dhabi, reprezentacija će u Egipat.

"U Egiptu će biti više nogometna atmosfera. Stadioni su sjajni"

Ivan Perišić dolazi na okupljanje.

“Bit će s nama do četvrtka. Želimo vidjeti njegovo stanje. Ide na bolje. Najvažnije je da ne smije žuriti. Znam koja mu je želja igrati za Hajduk i reprezentaciju, ali može biti kobno ako žuri. Neće igrati dok ne bude potpuno spreman. Neću u detalje, ali važno mi je da ne igra utakmice prije nego bude 100 posto. Očekujem ga na pripremama zdravog i da odigra nešto. Bez njega smo slabije nego inače. Zamolit ću ga da ne žuri, da bude racionalan. Bit će s nama četiri dana, pa ćemo se dogovoriti za Kairo”.

Dvojica novih imena još uvijek se traže.

“Žao mi je što Sučić preskače akcije reprezentacije. Da je spreman, svakako bi bio ovdje. Pašalić je tu iz Rijeke, Ćaleta Car je na popisu, Barišić, Moro je tu… Vidjet ćemo tijekom dana”, rekao je Dalić.



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Vatrenituniska nogometna reprezentacijaegipatska nogometna reprezentacijaEgipat

Ostale Vijesti