REUTERS/Paul Childs
REUTERS/Paul Childs

Dalić: "Kramarić će kod mene uvijek igrati, ismijavali su me kada sam govorio o jačini Maroka, ne smijemo gledati da smo prvi u skupini"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 19:35

Sjajnu utakmicu i 4:1 pobjedu nad Kanadom komentirao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

Hrvatska je igrom i rezultatom (4:1) razbila Kanadu i izbila na prvo mjesto skupine.

"Prvo bih čestitao dečkima na sjajnoj utakmici, na povratku nakon ranog gola protiv momčadi koja igra na polet. To mogu samo sjajne momčadi, pune motiva, koje 'dišu' zajedno. To je Hrvatska. Rekao sam da je Maroko dobra momčad pa su me ismijavali, a danas su dobili Belgiju 2:0. Nećemo se zadovoljiti s ovime, ostat ćemo smireni i protiv Belgije tražiti prolaz dalje. Bitno je bilo vratiti se u utakmicu. Kanada je rano zabila, ušla u igru s velikom energijom. Borili smo se, vraćali u utakmicu. Tražili smo od Perišića i Kramarića da stoje široko, a najbolja vezna linija na svijetu igrala je sjajno. Zasluženo smo pobijedili".

Posebno dobro odigrali su napadači. Andrej Kramarić zabio je dva, Marko Livaja jedan, Ivan Perišić upisao je dvije asistencije, a jako su dobro odigrale i rezerve, Bruno Petković i Mislav Oršić.

"Govorio sam da ih imamo četiri sjajna napadača. Livaja je odigrao sjajno, ali se potrošio. Dvoumili smo se hoćemo li ubaciti Petkovića ili Budimira, na kraju smo ubacili koji je bolji u primanju lopte, a Budimir je više tip napadača kada je potrebno raditi pritisak na suparničku obranu. Kramarić? On je konstanta koja rješava utakmice. Rekao sam već nekoliko puta, on će igrati dok god ja budem izbornik. Čovjek šuti i radi puno za momčad. Ovi golovi su plod toga. Vratilo mu se i svaka mu čast".

Hrvatska je stigla na korak do prolaza, no u posljednjem kolu ide na noge jednom od pritajenih favorita turnira, na reprezentaciju Belgije.

"Pratili smo Maroko, znali smo koliko mogu, koliko su dobri. Ovom pobjedom nismo ništa riješili, protiv Belgije moramo ići na pobjedu. Ovo je njima, kao i nama, odlučujuća utakmica i bit će nam jako teško. Ne smijemo gledati da smo prvi u skupini, moramo tražiti pobjedu. Nema sreće, euforije ni tragedije. Idemo korak po korak", zaključio je svoje izlaganje izbornik Dalić.



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Hrvatska nogometna ligakanadska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti