Daily Mail: Usred krize Tottenham prodaje Kanea za 230 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.04.20. | 15:39

Neočekivana vijest dolazi od strane jednog od najeminentnijih britanskih dnevnika.

Nevjerojatna vijest dolazi iz Engleske.

Kako javlja tamošnji ugledni dnevnik Daily Mail, Tottenham bi jednim potezom mogao dobrano ublažiti svoju financijsku krizu, tako što će prodati svog kapetana i najboljeg igrača Harrya Kanea u Manchester United za basnoslovnih 200 milijuna funti, odnosno 230 milijuna eura.

Ovime bi se postavio novi rekord po visini transfera, odnosno srušio onaj Neymara iz 2017. kada je za 222 milijuna eura prešao iz Barcelone u PSG. No malo tko očekuje da bi se ovakvo nešto dogodilo u razdoblju kad se očekuje možda najveća ekonomska kriza u povijesti moderne civilizacije, a koje će se preslikati i na sport.

Klub s Old Trafforda odavno je zainteresiran za jednog od najboljih centralnih napadača svijeta, no do sada Spursi nisu bili previše zainteresirani. Sad su se karte okrenule te bi za ovaj iznos Daniel Levy bio voljan prodati Kanea. Nesumnjivo je da bi gubitak igrača koji je postao zaštitno lice kako kluba sa sjevera Londona tako i reprezentacije Engleske kao Zlatna kopačka sa zadnjeg Svjetskog prvenstva, no teška vremena iziskuje teške odluke.

 

 

Klub još ima kredit dignut za izgradnju ultraskupog stadiona. Preostalo je za platiti 725 milijuna eura (637 milijuna funti), a nazočni su još i dodatni troškovi. Levy je ionako bijesan na Kanea povodom posljednjih njegovih izjava, te je to bio događaj koji ga je stavio u kategoriju ''može ići ako dođe prava ponuda''.

Fantastični napadač zabio je 181 gol u 278 utakmica za klub te usput osvojio dva naslova najboljeg strijelca Premiershipa, a također je s tek 26 godina šesti najbolji strijelac engleske reprezentacije postigavši 32 gola u 45 utakmica.

Razvidno je kako ovaj igrač želi kapitalizirati svoju beskrajnu nogometnu vještinu time da napokon počne osvajati trofeje, a osim Uniteda očigledan interes pokazivao je i Real Madrid. U nedavnom Instagram video-chatu s negdašnjim igračem Spursa i engleske reprezentacije Jamiem Redknappom je rekao:

„Volim Spurse i uvijek ču voljeti Spurse, ali ako ne osjećam da klupska politika ne vodi nigdje i da ne napredujemo, nemam namjeru ostajati samo radi iz ljubavi. Ambiciozan sam igrač, želim napredovati i postati jedan od naj igrača svijeta, a to ovisi i o momčadi.“

United je praktički u potrazi za centralnim napadačem otkako je ljetos klub napustio Romelu Lukaku, a probleme je dodatno produbila ozljeda Marcusa Rashforda, kao i upitan učinak Anthonyja Martiala u odnosu na očekivano. Odion Ighalo je osigurao instantan ubriz golova zabivši četiri u osam koliko je odigrao prije prekida nogometa, no on je na posudbi iz Kine i vjerojatno će se tamo vraćati. A i – ruku na srce – ne predstavlja dugoročno ni približno kvalitetno rješenje kao Harry Kane.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Harry KanetransferiManchester UnitedTottenhamDaniel LevyOle Gunnar SolskjaerRomelu LukakuMarcus RashfordStadion

Ostale Vijesti