REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Čudo, nije samo Hrvat kriv: “Šutalo mora odmah na tribine, ali Henderson ne čini Ajax boljim”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.02.24. | 09:48

Kriza Kopljanika glavna je tema u nizozemskom medijskom prostoru

Khalid Boulahrouz nema nimalo povjerenja u Josipa Šutala, sukus je izjava bivšeg nizozemskog reprezentativca u emisiji Rondo Ziggo Sporta. Boulahrouz svaki tjedan viđa braniča Ajaxa kako “puca” i preporučio bi ga selidbi na klupu za pričuve. Međutim, za divno čudo, nije samo Hrvat kriv, s kritikama se suočava i Englez Jordan Henderson, koji je u zimskom prijelaznom roku pristupio najtrofejnijem nizozemskom klubu došavši iz Saudijske Arabije u želji da se nametne izborniku za Euro.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti za stolom Ronda raspravljaju su o ranjivosti amsterdamskog sastava u domaćem susretu protiv NEC-a (2-2), u kojem je Ajax odigrao daleko od uvjerljivog i primio kasni gol.

"Imate Šutala, na primjer", Boulahrouz baca ime hrvatskog igrača na stol. "Tu je kapetan (Jordan Henderson je nosio traku protiv NEC-a, ur.). Doveden je za dvadeset milijuna, ali on igra nogomet... Nevjerojatno je da Šutalo još uvijek igra”, nastavio je analitičar.

"Odmah bih ga izvadio i stavio na klupu ili tribine, jer mu to baš ništa ne koristi. I to na račun Hata, jer kad igra Šutalo on mora igrati lijevog beka, što mu lošije ide. Dakle, igrao bih s Renschom i Hatom, jer oni znaju što je igra Ajaxa", bubnuo je Boulahrouz.

U utakmici protiv momčadi iz Nijmegena, Devyne Rensch i Šutalo činili su centralni dvojac, a Tristan Gooijer i Jorrel Hato bili su bočni braniči.

No, da nije samo Šutalo “kriv”, drugi gost emisije, Rafael van der Vaart, vidi još jednog igrača kojem je jako teško u Ajaxu: Kennetha Taylora

"Šutalo ide na klupu, ako pričamo o tome, ali on time ne dobiva gotovo ništa. Zna da stvari idu loše, ali ne dobiva ništa. Taylor je, s druge strane, dečko iz podmlatka kluba."

Van der Vaart sumnja da Taylor ima puno problema zbog kritika koje je veznjak morao trpjeti ove sezone.

"To ti ulazi u tijelo. Sretan si kad je na programu gostovanje. To moraš prebroditi."

Van der Vaart je skeptičan oko ostatka ove sezone.

"Dovedeni su igrači s nultom kvalitetom, a onda morate prekrižiti ovu sezonu," nastavlja temu bivši reprezentativac Oranja u Rondu.

“Imaju Jordana Hendersona, koji je također igra malo široko, a malo unatrag. To nikoga ne čini sretnim. Vidjet ćete da je moguće prebroditi četvrtak protiv Bodø/Glimta samo uz svu sreću ovoga svijeta. Onda je bolje izaći.”

Khalid Boulahrouz ne smatra da bi se Ajax sada trebao odlučiti za defenzivnu igru.

“Tada biste igrali s potpuno drugim identitetom s kojim se nitko u Cruijffovoj Areni ne može poistovjetiti. I možete željeti sve zatvoriti, ali za to morate imati igrače”, završio je kritiku nekadašnji britki branič, prema kojem su hrvatski kritičari “mila majka”… (G)



Tagovi

Josip ŠutaloJordan HendersonAjaxKonferencijska ligaKhalid BoulahrouzRafael van der Vaart

Ostale Vijesti