REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Nizozemci žestoko kritiziraju Šutala: "Nema ni liderske ni nogometne kvalitete, ne osvaja duele i ne preuzima odgovornost"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 09:28

Hrvat je ponovno na udaru kritika. Ovog puta nakon razočaravajućeg 2-2 remija protiv Bodo/Glimta

Nije sasvim sigurno što to ugledni nizozemski trener Dick Advocaat ima protiv Josipa Šutala. U redu, Ajax je zavukao ruku duboko u džep kako bi 'nagovorio' zagrebačke Plave da mu ustupe braniča hrvatske reprezentacije (cijena posla je iznosila 20 milijuna eura nap.a.) i istina je da se Šutalo nije perfektno snašao na startu svoje nizozemske gaže, ali kriviti ga za sve probleme s kojima se nosi klub je u najmanju ruku zločesto.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Advocaat je još koncem listopada, u času kada je Ajax igrao najgore u svojoj povijesti, opleo po Šutalu, žestoko kritiziravši njegove igre.

Nakon sinoćnjeg, jedva izborenog 2-2 remija s Bodo/Glimtom pred svojim navijačima, Advocaat je ponovno uzeo Hrvata na zub i poručio:

„Zanima me je li Šutalo uopće stoper, zbog načina na koji se postavlja... On je više veznjak nego stoper. Ne osvaja duele i želi stalno igrati lijepo s loptom u nogama“, istaknuo je Advocaat.

A u kritikama mu se pridružio i Wim Kieft. Bivši nizozemski reprezentativac naoštrio je jezik…

„Nisam veliki obožavatelj Šutala. Za pretpostaviti je da ima liderske kvalitete, nogometne kvalitete i duel kvalitete, ali on nema ništa od toga. Ili to samo nije pokazao do sada. Zanima ga samo njegov osobni nastup. Ako si uistinu dobar igrač, onda će se stvari posložiti, ali na toj poziciji moraš preuzeti odgovornosti. On ne radi ništa od toga“, kritičan je bio Kieft.

Inače, Šutalo nije direktno odgovoran za niti jedan od dva pogotka protiv Norvežana (VIDEO, Arena Sport), iako je mogao i trebao biti odlučniji i aktivniji kod drugog pogotka. Kako god, izgleda da će Šutalo trpjeti ovakve kritike sve dok se Ajax ne vrati na sam vrh nizozemskog nogometa, a to dolazi s cijenom koja je plaćen Dinamu za njegove usluge. Istini za volju, nije da briljira, daleko od toga, no deplasirano je jednog igrača kriviti za sve loše što se događa s nizozemskim velikanom u tekućoj kampanji. (pz)



Tagovi

Konferencijska ligaAjaxBodo/GlimtJosip Šutalo

Ostale Vijesti