SERGEI SAVOSTYANOV/ Newscom
SERGEI SAVOSTYANOV/ Newscom

Čondrić za Germanijak: "Livaković vrijedi skoro kao naša cijela momčad. Ali, ako su oni mogli pobijediti Chelsea..."

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 20.07.23. | 20:00

Vratar Astane ima velike zasluge u prolasku kazahstanskog prvaka u drugo pretkolo, sad će biti brana Petkoviću i društvu na putu prema Ligi prvaka

Priznao je odmah da se nije naspavao nakon utakmice u Tbilisiju, mobitel stalno zvoni, vratar Astane tražen je čovjek, nakon što se saznalo da će kazahstanski prvak biti suparnik hrvatskom prvaku u drugom pretkolu Lige prvaka. A i on, Josip Čondrić, za to ima velike zasluge. Pogotovo u prvoj utakmici, gdje je Astana dominirala prvih pola sata, povela 1-0, a onda je on spašavao dosta toga. S 1-1 se otišlo na uzvrat u Tbilisi, tamo je gruzijski Dinamo vodio 1-0, na kraju ipak preokret i 1-2 za prolaz u drugo pretkolo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Bilo je teško, neizvjesno. Puno toga smo mogli riješiti u prvoj utakmici, oni su bili sretni s tih 1-1, izvukli su odličan rezultat na plus 40, na umjetnoj travi. Poveli su 1-0 u uzvratu i na poluvremenu smo imali sastanak, rekli smo da moramo bolje, da smo kvalitetniji i da trebamo pobijediti. Uspjeli smo, u nastavku smo izašli odlučni, zabili smo dva gola i za pet dana evo nas u Maksimiru.", pričao nam je Čondrić iz stana u Astani, momčad je odmah čarterom doletjela iz Tbilisija, ništa se ne prepušta slučaju.

"Naravno da pričamo o Dinamu u svlačionici, puno nas je tu s ovih prostora, zapravo, znamo svi sve o Dinamu. Nema se tu što posebno dodati, svi znamo o kakvoj se momčadi radi, o kakvim igračima. Dinamo već godinama igra u skupinama Lige prvaka ili Europske lige, to je klub koji je pobjeđivao Tottenham, Atalantu, Chelsea...Koliko je kvalitete u Dinamovoj svlačionici, ne treba ponavljati."

Što, naravno, ne znači da se Astana predala. Dinamo je favorit, ali ne pobjeđuju favoriti baš uvijek.

"Gledajte, prema Transfermarktu, iako to ne uzimam baš za pravo mjerilo, samo Livaković vrijedi gotovo kao čitava naša momčad. Međutim, mi sigurno nećemo doći u Zagreb po poraz. Dat ćemo sve od sebe da izvučemo povoljan rezultat za uzvrat, a onda u Astani, sve je moguće. Astana ima svoj rejting, iako je ovo jedna nova momčad, nikad nikome unaprijed ne priznajemo da je bolji, tako će biti i s Dinamom."

Modre do te utakmice čeka još i derbi s Hajdukom, mogli bi Bišćanovi igrači biti dodatno umorni, fizički i mentalno.

"Derbiji su uvijek takvi, znamo kakve su utakmice Dinama i Hajduka, ali ne razmišljamo mi o tome, imamo svojih briga. Čeka nas put od sedam sati, drugačija podloga u Maksimiru, dolazimo u Zagreb dva dana ranije. Tako je kad igraš u Europi, utakmice su svaka tri-četiri dana, Dinamo je na to navikao svih ovih godina. Svjesni smo da nas čeka težak suparnik, ali, kažem, ne predajemo se, ne dolazimo u Maksimir izgubiti."

Istrčat će u utorak u Maksimiru, hoće li ga preplaviti posebne emocije?

"To je Maksimir, očekujem pravu atmosferu, a osobno nisam nikad branio u Dinamu, međutim, u Maksimiru sam debitirao za Rudeš svojedobno, izgubili smo tada 3-2. Tako da me ta epizoda veže za Maksimir, tamo je Dinamo uvijek favorit."

Inače, upravo je s Rudešom Čondrić slavio protiv Dinama, osjetio slast pobjede protiv Modrih?

"Da, to je bilo u Kranjčevićevoj, pobijedili smo 1-0. To je još bilo ono doba blatnjavih terena i teških uvjeta, mi smo parkirali autobus, Dinamo nije uspio zabiti, mi smo zabili taj jedan i pobijedili."

Planira li Astana parkirati autobus, ili takav način igre nije svojstven kazahstanskom prvaku?

"Vidjet ćemo kako će biti, nije to naš stil inače, ali ovo je ipak Dinamo u Maksimiru. No, znamo svi i kakav je nogomet. Kažem, Dinamo je na papiru kvalietniji, bolji od nas, međutim, bio je i Chelsea kvalitetniji od Dinama pa su Modri ipak pobijedili. Tko se tome mogao nadati? Tako se i mi nadamo, ulazimo u ove dvije utakmice sa željom da prođemo, da preskočimo Dinamo, e sad, hoćemo li uspjeti... U svakom slučaju, bilo nam je bitno izbaciti Gruzijce, to smo uspjeli, sve dalje što napravimo veliki je uspjeh.", rekao nam je Čondrić, koji je već i ranije, u prvom razgovoru nakon ždrijeba kazao da su utakmice protiv gruzijskog Dinama najbitnije, imperativ i najvažniji posao. To je Astana uspješno prošla, sad stiže u Maksimir rasterećena, ali s vjerom da može zaskočiti hrvatskog prvaka, koji je tek na početku sezone i nakon dva derbija s Hajdukom sigurno još nije u punoj formi. A Čondrić, u kakvoj je formi, sigurno će biti jaki adut Kazahstanaca, zajedno s Marinom Tomasovim. Hrvatski duo Astane kao najveća prepreka Modrima, u to nema sumnje.



Tagovi

Josip ČondrićAstanaGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti