Reuters/Ed Sykes
Reuters/Ed Sykes

Čokigol isporučuje kao na pokretnoj traci, i dalje je prvi strijelac lige, a Katar mu je svakim danom sve bliže!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.10.22. | 17:42

Govorili su navijači Rangersa 'neka bude upola dobar kao Pršo ili Jelavić i bit ćemo zadovoljni', a Čolak je krenuo toliko furiozno da o njegovim prethodnicima više nitko ne priča..

Antonio-Mirko Čolak u škotskom Premiershipu ima više pogodaka nego nastupa. Hrvatski napadač ljetos je sletio na Ibrox te je već dosad opravdao ulogu velikog pojačanja. Zabija u prvenstvu, zabija u Europi, a sama činjenica da su mu zasad brojke 16 nastupa, 13 pogodaka i 1 asistencija dovoljno govori samo po sebi u kakvoj je formi povremeni hrvatski reprezentativac.

Nakon što je Celtic do pobjede protiv St.Johnstona stigao u infarktnoj završnici u kojoj su prvo dobili gol u 93. minuti za poravnanje pa onda u 95. zabili za konačno slavlje 2:1, Rangers je bio bez ikakve mogućnosti za kiks. Juranovićeva momčad (on je današnji ogled odgledao s klupe za pričuve) trenutno je vodeća u prvenstvu, Rangers ima tek dva boda manje, a najviše zasluga za to prima baš Čolak koji naprosto ne dopušta da njegova momčad već u ranoj fazi prvenstva bude u velikom zaostatku. Trenutnih -2 je prihvatljivo, ali ih i dalje sigurno boli onaj veliki poraz u Old Firmu kad su im najveći rivali očitali lekciju na Celtic Parku (4:0).

Rangers je danas protiv St.Mirrena imao lagan posao. Dominirali su od prve do posljednje minute, razlika u kvaliteti je naprosto prevelika te je bilo samo pitanje s kojom će razlikom završiti današnji ogled. Domaćin se na kraju zaustavio na 4:0, a Antonio Mirko-Čolak je u pobjedi ugradio dva pogotka (4., 73.). Iako je još uvijek prerano za takve zaključke, izgleda kako je 2.5 milijuna eura za Čolaka najbolje potrošen novac Rangersa unazad nekoliko godina. PAOK-ovi navijači drže se za glavu, zasigurno se pitaju zašto tako nije mogao igrati u crno-bijelom dresu, ali izgleda kako je Čolak pronašao sebe u Škotskoj, a s ovakvim brojevima izbornik Dalić će za njega, kako zna i umije, morati pronaći mjesta u avionu za Katar.

Iako do SP-a ima mjesec i pol dana, Čolak igra kao da sutra ne postoji i kao da se svaka utakmica igra za neki trofej. Gladan je golova, očito su ga loši komentari iz Grčke poprilično 'napalili' da svima pokaže što sve može, a trenutno u dresu Glasgowa igra toliko dobro da ne bi bilo nikakvo iznenađenje da već u siječnju neki klubovi iz Premier lige 'bace oko' na njega.

Kao strijelac, dokazao se u Rijeci, Malmou, a sad i Rangersu. Grčku tragediju već je zaboravio, igra nogomet života na Otoku i ne misli tako brzo stati. Danas je zabio dva, a to mu je bilo dovoljno da na ljestvici najboljih strijelaca ode na +3 u odnosu na Celticovog Furuhashija. Čokigol je gladan golova te je sve ovo samo početak. Izbornika Dalića najviše muči pitanje desnog krila, ali ako Čolak zadrži ovu razinu forme, morat će izbornik dobro promisliti i tko će mu igrati u vrhu napada… (I.A.S.)


Premiership, 10. kolo

Subota, 8. kolovoza

St. Johnstone – Celtic 1:2

Hibernian – Motherwell 1:0

Livingston – Ross County 0:1

Rangers – St. Mirren 4:0

Dundee United – Aberdeen 19.00

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Antonio ČolakAntonio-Mirko ČolakRangers

Ostale Vijesti