Čilić neće igrati, ali je Krajan uspio dovesti novo-staro pojačanje za Davis Cup

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.11.19. | 11:11

Pred našim tenisačima je težak zadatak.

Ove godine igra se prvi Davi Cup u nopvom formatu, u kojem će snage u Madridu odmjeriti 18 najboljih teniskih reprezentacija.

Tom prilikom Hrvatska kreće u obranu naslova, a taj će pothvat loviti bez možda još uvijek svog najboljeg tenisača, Marina Čilića. Razlog tome je obnovljena ozljeda koljena.

Težak je to udarac na reprezentaciju pod vodstvom Željka Krajana, no s tim je mogao računati otprije. Ozljeda je to koja Međugorca muči još od završetka US Opena, kada je razmišljao o zaključenju tekuće sezone i operaciji. Ovih dana se nalazio u Monte Carlu i traži najbolje rješenje za svoju situaciju.

No izbornik, unatoč navedenom problemu koji mu zadaje glavobolju, našao je koliko-toliko zamjensku soluciju. Naime, u reprezentaciju se vraća Ivo Karlović. Veliko je to iznenađenje, s obzirom da je Div sa šalate napunio 40 godina, imao je tešku sezonu koju će završiti van 100 najbolje plasiranih na ATP ljestvici.

Ipak, gorostasni Zagrepčanin se odazvao, slično kao što je to učinio 2016. za finale protiv Argentine kada je uskočio umjesto tada ozlijeđenog Ćorića, odnosno njegove operacije koljena. Krajan nema velikl izbor, tako da je ovaj ishod bolji od ukalupljivanja u reprezentaciju manje renomiranih imena Viktora Galovića, Nine Serdarušića ili Borne Goje. Karlović, radi svoj specifičnog stila igre, u stanju je u ovakvom natjecanju šokirati svakog protivnika.

Hrvatska otvara za 11 dana sa Rusijom, a u grupi smo još sa domaćinima Španjolcima. Neće biti lako, ali ne sumnjamo da Karlović ima jak motiv i u ovim godinama, djelom možda i zato jer osjeća da je ostao dužan za tu 2016. kada je nesretno pao u meču protiv Delbonisa.

Konačan popis tenisača Željka Krajana uključuje Bornu Ćorića, Ivu Karlovića, Ivana Dodiga, Nikolu Mektića i Matu Pavića, a nazočan će biti i Franko Škugor.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Borna ĆorićMarin ČilićIvo KarlovićDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaŽeljko Krajan

Ostale Vijesti