DAVID KLEIN/Action Images
DAVID KLEIN/Action Images

Chelsea rutinskim slavljem na svom terenu izbacio indisponirani Atletico iz Lige prvaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.03.21. | 21:54

Bluesi su izbacili lidera La Lige iz Lige prvaka.

Nakon što su zahvaljujući sjajnim škaricama Oliviera Girouda nogometaši Chelseaja slavili minimalnih 1:0 na 'neutralnom gostovanju' u Bukureštu, i u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka bili su bolji od Atletico Madrida.

Konačan rezultat na Stamoford Bridgeu bio je 2:0.

Nogometaši Thomasa Tuchela su u ranoj fazi utakmice 'zavladali' terenom te su bili bolja momčad tokom cijelog susreta, iako iz terenske dominacije nisu stvorili pretjeran broj prilika (15 udaraca, pet opasnijih). No, u istom su spriječavali goste iz Madrida koji su imali imperativ pogotka.

Igrala se 34. minuta kada je jedan napad Simeonova kluba sjajno na polovicu protivnika iznio Havertz te potom dodao Werneru. Njegov se sunarodnjak sjurio u kazneni udarac te na drugoj strani uposlio nadolazećeg Ziyecha koji je potom lagano svladao Oblaka. Njegtov pogodak pogledaj OVDJE. Na samom koncu susreta, pogodak je iz kontre postigao Emerson, a njega možeš pogledati OVDJE. Ziyech je bio najveća individualna napast za Madrižane uz Wernera, a zahvaljujući nekim intervencijama Slovenca Oblaka poraz nije bio uvjerljiviji.

Sudeći po pristupu Atletica, gosti kao da su se pomirili s porazom obzirom da su cijelo vrijeme bili u podređenom položaju, praktički bez ikakvih napadačkih ambicija, premda treba izdvojiti Felixa koji je u dva-tri navrata nešto zapravo pokušao. Utakmicu su za Atletico s klupe zamjena odgledali Šime Vrsaljko te Ivo Grbić, dok je Mateo Kovačić bio odličan u veznom redu domaćih Bluesa te je odigrao cijeli susret.

Iako je utakmica bila relativno jednosmjerna u svom toku, situaciju je za Chelsea dodatno olakšao Crnogorac Stefan Savić koji je u 82. minuti dobio direktan crveni zbog udaranja Rudiggera laktom.

Indisponirani gosti nisu bili ni nalik ekipi koja je trenutno vodeća u Španjolskoj s velikim šansama da osvoji naslov, međutim, u dvomeču protiv europskih prvaka iz 2012. godine nešto je kronično zaštekalo, a koliko su bili nemoćni govori i situacije iz 60. minute kada je Simeone mijenjao Suareza koji je na trenutnom nizu od 25 gostujućih utakmice bez postignutog pogotka, a to je niz koji traje još od rujna 2015. i pogotka Romi u dresu Barcelone.

Ipak, treba pohvaliti defanzivnu liniju domaćina koji je svaku prijetnju svojim vratima promptno odbijala, napadači gostiju bili su - kao i u prvom susretu, odsječeni - te se ekipa Romana Abramoviča potpuno zasluženo plasirala u četvrtfinale Lige prvaka.



Tagovi

ChelseaMateo KovačićAtletico Madrid

Ostale Vijesti