Pixsell
Pixsell

Četvrtfinale Kupa: Derbi u Gradskom vrtu, Dinamo s 'crnom mačkom', velika prilika za Slaven Belupo i Šibenik

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 20:05

Četvrfinale kupa trebalo bi se igrati 1. ožujka.

Nakon što je Dinamo svladao Split, kompletirani su parovi četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. Još otprije je poznato da će se 1. ožujka u Gradskom vrtu sučeliti Osijek i Hajduk, Slaven Belupo i Rudeš te BSK Bijelo Brdo i Šibenik. A danas smo saznali da će Dinamo na Maksimiru ugostiti također zagrebačku Lokomotivu.

Prema tome, ne trebamo posebno napominjati da će se najveći fokus javnosti usmjeriti na dvoboj između Osijeka i branitelja naslova Hajduka na Gradskom vrtu, derbi dva kluba koja se posljednjih godina kontinuirano nalaze u samom vrhu hrvatskog nogometa. No, i preostala tri dvoboja trebala bi biti iznimno interesantna. Lokomotiva je u posljednje dvije sezone prilično namučila Dinamo, svaki puta kada su se zagrebački suparnici susreli u prvenstvu, uključujući i na posljednjem dvoboju ovog proljeća, kada je Dinamo dominirao do 58. minute, da bi prvak u posljednjih više od pola sata spašavao tri boda od naleta poletne Lokomotive.

A veliku priliku za plasman u polufinale imaju Slaven Belupo i Šibenik koji igraju protiv drugoligaša, odnosno članova 1.NL. Doduše, Zoran Zekić i Damir Čanadi svoje utakmice morat će shvatiti s maksimalnom opreznošću jer ove sezone sjajni Slaven Belupo igra protiv također sjajnog Rudeša, ujedno i vodeće momčadi 1.NL te najvećeg kandidata za povratak u elitu. Prema tome, na Kušek Apašu nas čeka jedan zanimljiv dvoboj u kojem će biti zanimljivo vidjeti koliko može Rudeš protiv kluba iz gornjeg doma HNL-a.

Iako je BSK Bijelo Brdo u ovom trenutku 10. od 12 momčadi 1.NL, iako ima isto bodova kao i 11. Croatia Zmijavci koja drži mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak, momčad s Istoka Hrvatske nalazi se u dosta dobroj seriji, budući da su jesen završili s dva remija i pobjedom, a onda su i u prvom proljetnom kolu nadvisili Jarun u Bijelom Brdu s 2:1. Bijelo Brdo će protiv Šibenika, koji drži pretposljednje mjesto HNL-a, odigrati dvije utakmice, u Solidnu i u Vinkovcima protiv Cibalije, a onda će na domaćem terenu pokušati iznenaditi prvoligaša i dohvatiti svoje povijesno polufinale Kupa Hrvatske.

Sve u svemu, za nekakvih dva tjedna očekuju nas četiri poslastice u kojima bi se ne bismo nimalo iznenadili kada neki od favorita ne bi prošli u polufinale, ako u dvoboju na Gradskom vrtu uopće možemo govoriti o istinskom favoritu...

Četvrtfinale HNK (1. ožujka)

Osijek - Hajduk

Dinamo - Lokomotiva

Slaven Belupo - Rudeš

BSK Bijelo Brdo - Šibenik


Tagovi

Hrvatski nogometni kupDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukNK OsijekOsijekNK ŠibenikLokomotiva ZagrebRudešSlaven BelupoBSK Bijelo Brdo

Ostale Vijesti