Celtic zapeo za još jednog hrvatskog stopera!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 24.11.15. | 15:23

Škotski velikan nakon Šimunovića želi dovesti i Leškovića.

Marko Lešković, 24-godišnji stoper Rijeke i hrvatske reprezentacije, nalazi se na meti Celtica. Tako javlja škotski The Sun koji piše kako su skauti slavnog kluba već gledali Leškovića u nekoliko navrata, a zadnje na derbiju Hajduka i Rijeke (0:3) početkom ovog mjeseca.

Menadžer Celtica Ronny Deila nalazi se pod pritiskom zbog slabih rezultata u Europi, gdje je njegova momčad prvo ostala bez plasmana u Ligu prvaka, a sada u Europskoj ligi ima samo dva boda iz četiri utakmice. Kada se zna da su pritom primili čak devet golova, nije čudno što Deila u siječnju želi pojačati prvenstveno zadnju liniju.

Osim Leškovića, zanimljiv mu je i John Souttar, nadolazeća škotska zvijezda iz Dundee Uniteda. Tom 19-godišnjaku na kraju sezone ističe ugovor, što znači da bi ga Celtic mogao dovesti besplatno ili za neki manji iznos u zimskom prijelaznom roku.

Međutim, čini se da su Škoti baš zapeli za Leškovića. The Sun napominje kako su Celticovi skauti procijenili da je riječ o igraču na kojem bi se u budućnosti moglo i dobro zaraditi. Doima se da ih ne „koči“ niti (zasad) negativno iskustvo s Jozom Šimunovićem, kojeg su skupo platili, ali on je zbog ozljeda dosad upisao tek pet nastupa.

Tržišna vijednost Leškovića prema portalu Transfemarkt iznosi 2.000.000 eura. Ugovor s Rijekom traje mu do lipnja 2017. godine.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Marko LeškovićRijekaCeltic

Ostale Vijesti