Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Celje dovelo napadača Dinama: „Možda nije sve bilo idealno, ali to je nogomet“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.06.21. | 11:37

Vinkovčanin je bio član zagrebačkog kluba od 2014. godine, a pretprošla sezona bila mu je najbolja u karijeri.

U Prvoj ligi Telekom Slovenije nikad ne znate što očekivati. Pretprošle sezone, u šokantnoj završnici, naslov je pripao Celju, dok je Olimpija bila ta koja je u konačnici 'izvisila'. Prije manje od mjesec dana, svoj prvi naslov u povijesti kluba osigurala je Mura, a sve to napravili su na spektakularan način – u posljednjem kolu, na gostujućem terenu, protiv Maribora, koji je dotad bio vodeća momčad prvenstva.

Celje je pak nakon povijesne sezone ove godine doslovno spašavalo 'živu glavu', jer ostanak u ligi nisu osigurali sve do zadnjeg kola. Na kraju su sezonu okončali kao sedma momčad prvenstva, ali imali su tek jedan bod više od devetoplasiranog Kopera koji je ostanak u ligi izborio putem dodatnih kvalifikacija.

Pretprošle sezone prvo ime Celja bio je Dario Vizinger, U-21 reprezentativac koji je u konačnici zaradio transfer u austrijski WAC, ali jednako dobru sezonu odradio je i Ivan Božić koji se odlično nadopunjavao u napadu s mladim Čakovčaninom. U dvije sezone u Celju Božić je ukupno zabio 19 pogodaka, a nakon što mu je ovog ljeta istekla ugovorna obveza s Dinamom, on je odlučio s Celjem dogovoriti trajnu suradnju.

Prioje Celja, Božić je uglavnom igrao za drugu momčad Dinama, dok je za Modre u 1. HNL debitirao u pretposljednjoj utakmici sezone 15/16. kad je u Koprivnici pao Slaven Belupo (0:3). Božić je na terenu proveo 24. minute zamijenivši El Arabija Hilala Soudanija, dok su utom ogledu za Dinamo zabijali Pjaca, Sigali i Hodžić.

Kasnije je u 1. HNL, na posudbi iz Dinama, igrao za Lokomotivu (pet nastupa) i Rudeš (16 nastupa), dok je pravu igračku afirmaciju stekao baš u Sloveniji.

Božić je sad i službeno postao igrač Celja, a s klubom je dogovorio trogodišnju suradnju. Iako je dosad nosio dres s brojem 24, od sljedeće sezone na njegovim će leđima biti broj 9. Po potpisu ugovora, za klupske web stranice Božić je rekao sljedeće:

„Sretan sam i ponosan što ostajem dio NK Celja. Zahvaljujem treneru i upravi na ukazanom povjerenju. Dopustite mi da iskoristim priliku i da zahvalim svim navijačima koji su bili s nama prošle sezone. Možda nije sve bilo idealno, ali to je nogomet. Naše misli su već u novoj sezoni, gdje su nam ciljevi opet viši. Već se radujem utakmicama koje su pred nama i u kojima želimo da se NK Celje vrati tamo gdje mu je mjesto. Vidimo se na stadionu Z'dežele!"



Tagovi

Ivan BožićCeljeDinamo ZagrebSlovenska nogometna ligaDinamo IInogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti