Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Čavlina za Germanijak: "Pet sati prije utakmice rekao sam da ću obraniti penal"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 17.03.24. | 13:00

Mladi vratar Lokomotive najbolje je što nudi budućnost vratarske sekcije u Hrvatskoj i jak adut Lokomotive u borbi za Europu.

Ponovno je Nikola Čavlina dokazao da je ono najbolje što nudi novi vratarski val u Hrvatskoj. Cijelu sezonu potvrđuje svoj talent, propustio je tek jednu HNL utakmicu zbog ozljede pa se u prošlom kolu vratio protiv Rudeša da bi u subotu zabriljirao protiv Hajduka. U nedjelju je uživao su slobodnom danu prije nego se s U21 reprezentacijom otisne put Andore i Portugala. Uhvatili smo ga na obiteljskom ručku kod mame Katarine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ipak, koncentracija vratarskih gena u obiteljskom domu Čavlina na Kajzerici nije bila potpuna s obzirom na to da tata Silvije trenutno pazi na Ivušića i Josipovića u ciparskom Pafosu.

“U jutarnjim satima smo se vratili iz Splita, još uvijek sumiram dojmove. Bilo je lijepo. I ono na terenu, još više poslije u svlačionici a najviše u autobusu s kojim smo se vraćali”.

I u Lokomotivi se velike pobjede slave na benzinskim pumpama.

“Stali smo odmah na prvoj, trener Čabraja je počastio cijeli autobus. Nije mala stvar u jednoj sezoni dobiti Dinamo i Hajduk u gostima”, otkriva Nikola Čavlina.

Bolje da je trener počastio na način da skrati koji trening jer se zna da na Kajzerici nema trening seanse ispod dva sata, ali svatko ima svoj način na koji vodi momčad. Iza Čabraje stoje rezultati…

“Nakon onog Dinama u Maksimiru nam je sve krenulo nekako jednostavnije. Svoji smo, uzimamo sve što nam se nudi ali bez nekog posebnog pritiska. Čini mi se da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Mladi smo, poletni s pravim omjerom iskusnih igrača koji nas usmjeravaju. Idealan spoj”, smatra naš sugovornik koji će elegantno otkloniti pritisak borbe za Europu. Lokomotiva je napravila odmak od tri boda u odnosu na Osijek, plešu još i u Kupu i imaju realnu šansu da sljedeće ljeto igraju europske kvalifikacije.


“Iskreno, uopće se ne zamaramo time. Cilj je skupiti što više bodova, pa gdje nas to odvede. Zašto da si sami namećemo pritisak kada niti u jednom trenutku nismo čuli od Čabraje ili Šikića da moramo u Europu? Igramo kako igramo, borimo se i na kraju će vrijeme pokazati za što će to biti dovoljno”, iskusno će spustiti loptu na zemlju mladi vratar koji je uz Roberta Mudražiju ponio epitet junaka utakmice. Kod 0-1 skinuo je Čavlina “panenku” Livaji i stavio točku na i ambicijama Hajduka. Pitamo ga je l' proučavao Livaju, osjetio ga ili naprosto pogodio stranu.

“Ma ništa od toga. Ja sam bio uvjeren da ću ga obraniti pet sati prije utakmice”, iznenadio nas je Čavlina pa ponudio dodatno objašnjenje.

“Imam neku WhatsApp grupu s prijateljima i neki dan su igrali City i Liverpool i ja im kažem prije izvođenja gdje će Mac Allister pucati, u koju stranu. I majstor zabije upravo u tu stranu. Gledamo PAOK protiv Dinama, Živković ide prema lopti i ja im kažem u koju stranu puca. Naravno, pogodim. Jučer sam dečkima napisao u grupu u pola 12, dakle više od pet sati prije utakmice: 'Dečki, ako bude penal za njih, branim ga'. I tako je bilo”, smije se dobro raspoloženi Nikola Čavlina koji ne krije da voli igrati u atmosferi Poljuda.

“Mislim da nam svima treba takve atmosfere, da se naučimo nositi s time i kontrolirati emocije. Ne trebaju nam vruće glave jer znamo da smo najopasniji kada ne podlegnemo nikakvom pritisku. Mlada smo momčad, znamo da može biti kontraproduktivno za nas ako podlegnemo atmosferi”, racionalno će pojasniti Čavlina koji neće imati puno odmora s obzirom na to da u ponedjeljak u 11 sati U21 reprezentacija kreću u Andoru, nakon toga produžuju za Portugal.

“Na papiru Andora zvuči kao lagan protivnik, ali toga više nema u nogometu, ako je ikada i bilo. Svi su dobri, svi se žele dokazivati i nametati. O Portugalu uopće ne želimo razmišljati dok ne završi utakmica s Andorom. No, optimist sam”.

A optimista je puno i u kontekstu razvoja njegove karijere. Dinamo ima pravo otkupa Čavlininog ugovora od Lokomotive već ovo ljeto. Ako Modri to ne iskoriste, bit će puno zainteresiranih. Uostalom, ne bismo se iznenadili da Čavlina bude putnik na Euro u lipnju. Često su znali izbornici to treće mjesto na velikim turnirima ponuditi upravo nekom mladom vrataru. Da osjeti atmosferu. Čavlina je prvi u redu...



Tagovi

Nikola ČavlinaLokomotiva ZagrebHNLHajdukHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti