Ivo Čagalj/Pixsell
Ivo Čagalj/Pixsell

Što sada čeka Karoglana, jer titula je daleko od Poljuda nakon bolnog poraza? Nemoguća misija!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 08:46

Neočekivani kiks s Lokomotivom nagnuo je 'bijeli brod'

Najgore su utakmice u kojima si unaprijed upisao bodove, a takva je bila ova Hajdukova s Lokomotivom u kojoj je na kraju ubilježio bolan poraz.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poraz koji ih može koštati naslova prvaka o kojemu su maštali punih 19 godina, a sada su u zoni teoretskih šansi, jer Rijeka je pobjegla na četiri boda, dok Dinamo ima odigrati s Rudešom, a ima još i utakmicu manje.

Sve je bilo pripremljeno za idiličan odlazak na reprezentativnu pauzu i koncentraciju za dva Derbija s Dinamom, no dogodilo se nepredviđeno. Hajduk ne igra dobro osim povremenih bljeskova, a kada ostaneš s igračem manje, jer ti Dino Mikanović dobije dva žuta na centru igrališta u 24. minuti, a potom primiš gol, onda bolje nije ni moglo završiti.

Kod prvog gola je nevjerojatna pogreška Ismaela Dialla dovela da Robert Mudražija, koji nije trenirao gotovo cijeli tjedan, lako poentira za 0-1. Uvuče se nervoza, toliko da je na poluvremenu pobjesnio pomoćni trener Hajduka Dragan Blatnjak koji je prosvjedovao kod suca Igora Pajača, a bilo je još neugodnih scena tijekom pauze, jer neidentificirana ženska osoba gurnula je suca Igora Pajača i bacilam mu sprej na pod, što je delegat uredno stavio u zapisnik.

Vidjelo se da su Bijeli bili ljuti na Pajača što se nije razmatrala situacija igranja rukom Jona Mersinaja kod 0-0, ali Hajduk je ovu utakmicu morao dobiti kako bi ostao u utrci za prvaka unatoč svemu.

S pravom je trener Mislav Karoglan susret s Lokomotivom procijenio utakmicom sezone, jer znao je i rekao da je to suparnik koji ti uzme cijelu ruku ako mu daš makar i prst. Lokomotiva je uzela ponuđeno na Poljudu koji je bio podijeljen što se tiče podrške, jer sa sjevera su stizale ružne riječi igračima dok su pretplatnici s istoka bezrezervno podržavali Bijele unatoč negativnom rezultatu.

Kada se ovako izgubi, uvijek je na vjetrometini trener, odmah se u pojedinim medijima pojavljuju ankete 'treba li smijeniti Karoglana', no on nikako nije mogao utjecati na nepromišljene poteze Mikanovića, loše postavljanje Dialla koji očito nije igrač za Hajduk.

Isto tako, Hajduk je i s desetoricom imao priliku za povratak u utakmicu, da je dobije na mišiće, no najbolji igrač Marko Livaja htio je biti 'kralj' i zabiti 'panenkom' pa mu je junak Lokomotive uz dvostrukog strijeca Mudražiju, Nikola Čavlina, obranio kazneni udarac. Drugi mu je to neiskorišteni udarac s bijele točke ove sezone, no moga bi ga koštati titule, jer Bijeli su se mogli vratiti u utakmicu. Potom je Mudražija stavio točku na 'i' pobjede Lokomotive, a Livajin gol za konačnih 1-2 stigao je prekasno, u posljednjoj minuti nadokanade.

Nada živi dok god ima teoretskih šansi za osvajanje prvenstva, ali u ovom trenutku djeluje nerealnom, jer dolazi Dinamo koji je sada samo koncentriran na domaća natjecanja, a potom se ide Rijeci koja ne radi krive korake. Karoglan je rekao da Hajduk može biti prvak, ako dobije sve do kraja, no to spada u čistu teoriju, jer uz brojne probleme koje ima s ozjedama i još čeka na prvi nastup Ivana Perišića koji je došao doma uzeti trofej, taj zadatak čini se nemogućom misijom.

Lokomotivi treba odati piznanje jer su četvrti na tablici i u polufinalu Kupa, imaju trenera Silvija Čabraju koji je najdugovječniji u ligi i igraju bez pritiska razvijajući mlade igrače koji uz par iskusnih čine kompaktnu momčad koja je najnezgodnije u HNL-u.

A koje će poteze napraviti predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius koji su su puno uložili u osvajanje naslova, tek treba vidjeti, jer teško je s ovim zaostatkom da mogu išta promijeniti, nego čekati iduću sezonu.



Tagovi

HajdukNK LokomotivaMislav KaroglanRobert MudražijaMarko LivajaNikola ČavlinaDino MikanovićIsmaël DialloSilvijo ČabrajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti