Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Čanadi: "Moramo prihvatiti kakav je nogomet u Hrvatskoj!", Čabraja: "Europa bi nam bila velika nagrada"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 19:00

Dvojica trenera različitih raspoloženja nakon dvoboja Lokomotive i Šibenika (1:0)

Damir Čanadi nakon poraza od Lokomotive (1:0) dodatno je rastrčao svoje igrače i bodrio ih da podignu glave i ostanu pozitivni. A nije im bilo lako, svi su 'potonuli', nije to ni čudno, Šibenik je ovim porazom došao u stvarno ozbiljnu situaciju, pobijedi ili Gorica u nedjelju Rijeku, bit će Šibenčani posljednji na ljestvici.

"Bila je intenzivna igra, igrali smo čvrsti i mi i oni. Nije možda bila najljepša utakmica za gledatelje, ali znali smo da tu moraš tako igrati. Nije nitko zaslužio pobjedu, no mi smo iz naše greške primili gol. To nas sad boli, ali čeka nas iduća utakmica i moramo se dalje boriti.", rekao je Čanadi i onda dodao:

"Da, sad smo u teško situaciji, Gorica je imala svoje stvari zašto smo izgubili u međusobnoj utakmici, ne samo mi, ali to je nogomet. Moramo prihvatiti kakav je nogomet u Hrvatskoj i idemo se boriti. Bit će teško, nitko nije rekao da neće, ali igra i Gorica još utakmicu ovaj vikend, vidjet ćemo kako će to proći i gdje ćemo biti nakon ovog kola."

Na što je točno mislio kad je rekao da 'treba prihvatiti da je hrvatski nogomet takav'?

"To je to!", otišao je Čanadi nezavršene misli, kao da nije želio otvarati neke teme.

S druge strane uvijek staloženi Silvijo Čabraja bio je sretan zbog još jedne pobjede svoje momčadi.

"Teška pobjeda, znali smo da će biti tako. Bili smo bolji, imali više udaraca, posjed, iako nije pravilo da uvijek pobijedi u takvom omjeru snaga, ali u konačnici je to ipak zaslužena pobjeda."

Lokomotivin europski san i dalje živi.

"Europa živi, a udaljili smo se i malo od dna da si ne kompliciramo situaciju, rasterećeno putujemo u Rijeku."

Je li Europa cilj, ambicija ili to nije nešto što će Lokomotiva ludo ganjati do kraja sezone.

"Zašto ne, ako se ukaže prilika, lovimo Europu. Mi razvijamo mlade igrače i s njima smo ušli u borbu, bila bi to i velika nagrada za njih, tako i za klub da na kraju izborimo Europu.", rekao je Čabraja.



Tagovi

Damir ČanadiNK ŠibenikNK LokomotivaHNLSilvijo ČabrajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti