Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Čačić: "Tek smo na pola puta, a imamo još dvije domaće utakmice. Izvući ćemo pouke i idemo po pobjedu!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.10.22. | 21:10

Evo i prvih reakcija trenera Dinama nakon utakmice protiv Red Bull Salzburga

Ante Čačić nije se doimao previše tužnim nakon poraza u Salzburgu (0:1). Prihvatio ga je takvim kakav jest, a onda prokomentirao utakmicu na svoj, miran način.

"Čestitam domaćinu na velika tri boda. Moram čestitati i svojim igračima na trudu,,svemu što su napravili u ovih 90 minuta. Prvo poluvrijeme je bilo u egalu, i mi i oni smo imali prilike, u nastavku su oni bili prisutniji oko naših 16 metara. Nismo mirno iznosili lopte. I onda su oni iz jednog ubačaja došli do kaznenog udaraca koji je usmjerio utakmicu", rekao je Dinamov trener.

"Sada smo tek na pola puta, a dvaput smo bili gosti. Izgubili smo u Milanu i Salzburgu, ali naša prezentacija je bila dobra. To mi daje optimizam da ćemo već za tjedan dana imati više bodova. Izvući ćemo pouke, dočekati Salzburg u Maksimiru i pred svojim navijačima biti učinkovitiji."

Moharrami je napravio neoprezni kazni udarac, često mu se događaju takve stvari?

"Ovo je prvi kazneni udarac koji je Moharrami skrivio otkad sam u Dinamu. Trenutak koncentracije, nije na vrijeme ispratio igrača. Mislim da je to sastavni dio igre, pogreška igrača, tu se prelamaju utakmice. Sve je ispalo kao posljedica njegovog krivog postavljanja."

Iznenađenje je bio Theophile u prvih 11, nije dugo igrao?

"Theophile je ušao u momčad, jer Ristovski nije mogao. On ima europskog iskustva, nedostaje mu malo natjecateljskog podržaja, ali odlučio sam se za njega. Ne mogu ga izdvojiti kao nekoga tko je bio ispod razine utakmice. Inače, Salzburg me ničime nije iznenadio. Znali smo kako igraju, kako funkcioniraju. I kako su agreisvni, poletni, moćni. Salzburg uvijek s dosta igrača ulazi u završnicu, s puno njih se i brani."

Je li sljedeća utakmica ključna?

"Učinit ćemo sve da budemo učinkovitiji, pred nama je sedam dana da se još bolje pripremimo, a ova utakmica će nam biti dobra smjernica u tome. Vidjet ćemo gdje moramo biti bolji, vjerujem da ćemo pred našom publikom biti na dobroj razini. A onda možemo očekivati više."

Kako je vidio Drmićevo zaleđe?

"Vjerojatno je bilo zaleđe. Ne sumnjam uoopće u tu procjenu. Pošteno je, ako je bilo zaleđe, je bilo zaleđe."

Dodao je Čačić i ovo:

"Moramo izvući pouke, nismo imali dovoljno okretanja strana, tako nam je protivnik dolazio pred gol u šanse, u drugom poluvremenu oni su bili goropadniji, a nakonm gola smo do kraja otvorli utakmicu, imali smo mogućnost poravnati, Drmić je bio sam ispred vratara. Ovo je Liga prvaka, nijanse odlučuju, ispred nas je sedam dana do uzvrata, nitko se nije ozlijedio, to je najbitnije. Bio bih zadovoljan s 50 posto u te dvije utakmice, dakle idemo po tri boda u Zagrebu."

Znači, u zbroju je još zadovoljan?

"Dva gostovanja, tri boda, sada još imamo tri utakmice s dva domaćinstva, veseli što smo odigrali dobre utakmice. Idemo naprijed!"

Liga prvaka, 3. kolo

Srijeda, 5. listopada

Skupina E

Red Bull Salzburg - Dinamo 1:0

Chelsea - Milan, 21.00

 

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Ante ČačićDinamo ZagrebRed Bull SalzburgLiga prvaka

Ostale Vijesti