Dinamo na terenu očekuje povijesna utakmica, a uprava sama diže buru

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.11.18. | 10:35

Debata će se održati u 20 sati.

Jedan od najvećih tjedana u Dinamovoj povijesti krenuo je burno. Nakon što je udruga „Dinamo to smo mi“ još u nedjelju objavila da je uvidom u registar članova kluba saznala kako Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović, nepravomoćni osuđenici u nedavnom osječkom procesu, više nisu članovi Dinama, krenula je prava  bura.

 Jučer je Izvršni odbor kluba bez obrazloženja razriješio s dužnosti dopredsjednika i donedavno prvog  operativaca kluba Tomislava Svetinu. Konkretan razlog otkaza još se ne zna, a po medijima se provlače različite teorije. Jutarnji i Večernji list navode kako je razlog razrješenja Svetinin višemjesečni sukob sa Zdravkom Mamićem, odnosno njemu odanim ljudima unutar kluba. Svetina je navodno dosta ojačao, odlučio se mimo Mamićeve volje kandidirati za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza i to je, navodi se, glavni razlog njegovog odlaska.

Unutarnje borbe unutar kluba nisu nikakva novost, no postavlja se pitanje zašto je takva bombastična odluka donijeta svega tri dana prije Dinamove utakmice stoljeća i dan nakon što je uprava kluba optužila udrugu „Dinamo to smo mi“ da destabilizira situaciju pred Dinamovu povijesnu utakmicu. A zamislite kako je sada Bjelici i igračima, nije im jasno što se događa, umjesto da se fokusiraju na utakmicu i upijaju pozitivnu atmosferu, saznaju da je jedan od prvih operativaca kluba dobio otkaz, sada će se manje pričati i raspravljati o Spartaku, a više o „igrama prijestolja“ unutar kluba…

> Odigraj Dinamo - Spartak

A o budućnosti kluba raspravljat će se na današnjoj javnoj tribini „Dinamo – jučer, danas, sutra; preoblikovanje ili udruga građana?“ koja će se održati s početkom u 20 sati u kazalištu Vidra. Tribinu je organizirala udruga DTSM s ciljem kako bi se na konstruktivan i argumentiran način raspravljalo o sadašnjosti i budućnosti Dinama.

Na tribinu su pozvani svi Dinamovci, neovisno o svojem stavu o ovoj temi, predstavnici GNK Dinama, bivši igrači, ekonomisti, športski menadžeri, novinari i svi oni koji su na neposredan ili posredan način povezani s Dinamom, objavila je nedavno udruga članova na svojim službenim kanalima.

Kako saznajemo, iz kluba su se zahvalili pozivu na javnu tribinu, ali su ustvrdili kako zbog priprema za „utakmicu stoljeća“ nisu u mogućnosti prisustvovati istoj.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Nenad BjelicaUdruga Dinamo to smo miTomislav Svetina

Ostale Vijesti