Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Budimir: "Žena i bake me uvijek pitaju gdje je gol, evo, sada su vidjele nešto konkretno"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 22:46

Heroj pobjede na Maksimiru

'Zlatna' glava Ante Budimira na koncu je donijela Hrvatskoj plasman na Europsko prvenstvo. Napadač Osasune se vratio u reprezentaciju u velikom stilu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Velika utakmica, ponovno smo na velikom natjecanju, za napadača nema ljepše nego zabiti i presretan sam. Pogodak posvećujem svojima doma, mami, ženi, bakama… Uvijek me pitaju gdje je gol, a danas su vidjeli nešto konkretno i sretan sam zbog njih i njima posvećujem gol“.

Pogodak?

„Pokušavali smo cijelu utakmicu, Armenci su se dobro postavili, bili su disciplinirani, golman im je bio raspoložen. Ali brzim centaršutevima smo bili opasni, Borna je od gola brzo centrirao, osjetio sam prostor i napao. Znao sam što želim u tom trenutku, lopta je došla i eto, prekrasan osjećaj“.

O tome da ga dugo nije bilo u krugu reprezentacije.

„Imao sam dvije emocije, navijačka i profesionalna. Veselio sam se kao navijač, ali i bila je velika profesionalna želja da se vratim u reprezentaciju. Bio sam strpljiv, da se vratim u ritam i izborim povjerenje izbornika i sada sam opet ovdje i drago mi je da sam ovdje. Je li mi ovo najdraži pogodak karijere? Jedan od najdražih pogodaka sigurno i ostat će mi u sjećanju“

Što očekivati od Eura?

„Htio bih sada uživati u ovom danu, ovo je veliki uspjeh i htio bih uživati. A sutra me čeka Osasuna. Svakome od nas je jasno što mora raditi i nastojat ću biti spreman za Euro. Na svim natjecanjima Hrvatska ej konkurentna i momčad koja zna što želi kada dođe na velika natjecanja i ne sumnjam da će tako biti i u Njemačkoj. Kao i uvijek na terenu ćemo se truditi da uživamo u nogometu“.




Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti