Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

VIDEO Budimirov pogodak odveo Hrvatsku na Euro!

uto. 21.11.23. | 17:37

Sretan kraj još jednih zahtjevnih kvalifikacija

Vjerojatno se uvuklo nešto nervoze kada je stigao signal da je Wales poveo protiv Turaka u Cardiffu i to u trenucima kada je Hrvatska lomila otpor žilavih Armenaca na Maksimiru. No izabranici Zlatka Dalića su se primirili, konkretizirali igru i glava Ante Budimira donijela je pogodak vrijedan bukiranja aviona za Njemačku!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A iako nije uspjela zabiti rani pogodak, Hrvatska je od samog starta zagospodarila maksimirskim travnjakom. Jasna je bila ideja izbornika Zlatka Dalića da se pokuša stvoriti višak na bokovima pa da se u srcu kaznenog prostora Armenije pronađe Ante Budimir. No u uvodnih pola sata je nedostajalo konkretnih rješenja u posljednjoj trećini terena, a Armenija je imala i zicer u 30. minuti kada je Dominik Livaković obranio čisti zicer.

Kako je poluvrijeme odmicalo svome kraju, tako se Hrvatska dizala u igri, a onda je u idealnom času odsjeo pogodak u mreži Armenaca. Borna Sosa je prihvatio loptu, nanišanio glavu Budimira koji je bacio u delirij maksimirske tribine za 1-0 Hrvatske. Pogodak je pao točno po željenom scenariju izbornika - iz centaršuta.

U drugom dijelu je Hrvatska krenula i po drugi pogodak, u velikim su se prilikama našli Andrej Kramarić, Mario Pašalić i prezimenjak mu Marco. Probao je i Budimir pa i Joško Gvardiol, ali sve je to obranio raspoloženi Čančarević.

Na koncu je, međutim, i ovih 1-0 bilo dovoljno da Vatreni krenu birati smještaj naredne godine za Njemačku.

Dodajmo i kako su u drugoj utakmici skupine Wales i Turska odigrali 1-1. Zabili su Neco Williams i Yazici (11m).

Hrvatska - Armenija 1-0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 20.398.

Sudac: Ivan Kružliak; pomoćnici: Branislav Hancko, Jan Pozor (svi Slovačka). VAR: Paolo Valeri; AVAR: Daniele Chiffi (Italija).

Strijelci: 1-0 Budimir (43., Sosa).

Žuti kartoni: Pilojan (Armenija).

Hrvatska (4-2-3-1): Livaković – Stanišić (50., Juranović), Šutalo, Gvardiol, Sosa – Brozović, Modrić – Majer (83., Sučić), Kramarić (68., Marco Pašalić), Ivanušec (46., Mario Pašalić) – Budimir (83., Baturina).

Armenija (4-2-3-1): Čančarević – Arutjunjan, Mktrčjan, Calisir, Tiknizjan – K. Hovhanisjan (86., Pilojan), Spertsjan, H. Harutjunjan (70., Dašjan ) – Ranos (73., Miranjan), Sevikjan (70., Serobjan), Zelarjan (46., Bičakčjan).




Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024Armenska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti