Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Bruno Petković: "Hajduku sam dao vjetar u leđa, ali prvak će biti Dinamo"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.12.23. | 14:00

Centarfor Dinama i reprezentacije je igrač o kojem puno toga ovisi uoči nedjeljnog derbija Dinama i Hajduka.

Dugo se zazivao Bruno Petković. Jednostavno, Dinamo s Petkom i bez njega nije ista priča. Od igrača koji je bio na odlasku jer nije mogao pronaći istu valnu duljinu s Antom Čačićem do napadača o kojem ovisi puno toga. I zbog čijeg su povratka navijači križali dane …

“Imponira mi ta pažnja. Cilj svakog igrača je da se osjeća bitno i bude važan kotačić. Možda smo navikli na jedan tip igre kad sam ja na travnjaku i razumijem napadače koji su igrali kad me nije bilo. Vjerujem da je ono što smo pokazali moglo biti puno bolje. I kada sam ja bio na terenu i kada nisam”, rekao je Petković koji ne krije da je jedva čekao povratak na teren i da ga je frustrirao boravak na tribinama…

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Definitivno sam naučio neke stvari. Lakše je igrati nego gledati sa strane kad nemaš utjecaja. Shvaćam i frustracije gledatelja. Bila je ovo jedna jako dugo jesen, puna uspona i padova, ali sve što se dogodilo do sada završilo je u dobrom smjeru. Jako smo zadovoljni i ovo nije mala stvar”, referirao se Petković na europske ispite. Onaj domaći, najvažniji ga čeka u nedjelju na Maksimiru.

“Dočekat ćemo spremni derbi. Zaslužili smo više od onoga što smo dobili. Bit će teška utakmica. Protivnik je na prvom mjestu, puni su samopouzdanja i imaju manje za izgubiti od nas. Imamo veća očekivanja i nadam se utakmici otvorenog garda”.

Bruno Petković je na neki način odgovoran za uzlet Hajduka. Imao je u prvom kolu penal koji bi odveo priču u sasvim drugom smjeru. I sam je svjestan toga…

“Prije svega, igraju jako dobro. Dao sam im vjetar u leđa tim penalom, ušli su u pozitivan niz i to ih drži tamo gdje jesu. Jako dobra ekipa, puno su se pojačali. Bit će otvoreniji i spremni za natjecanje”.

Ipak, prvak će biti…

“Dinamo”.

Petković je priznao da se dobro osjeća. Da rezultati pokazuju da je digao osobnu formu na višu razinu i da je zapravo umorniji na onom mentalnom planu.

“Zbog tih uspona i padova. Bilo je teško žonglirati između pritiska i očekivanja. Na koncu smo se dobro iznijeli to sve i jako dobro će nam doći odmor”.

Što zapravo nosi nedjeljni derbi i eventualni trijumf iz kuta Dinama.

“Dozvoljava jako miran period priprema. Ugodnije će biti otići s pobjedom u mjesec dana do nastavka. Ima još puno bodova i sve je moguće. Nije ovo utakmica koja rješava sve, ali prioritet je pobijediti”.

Dinamo u ponedjeljak čeka ime protivnika u nastavku Konferencijske lige.

“Nemam favorita. Nemam ni nekoga koga želim izbjeći. Neka dođe tko dođe, bit ćemo spremni”.



Tagovi

Bruno PetkovićHNLDerbiHajdukGNK DinamoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti