Reuters
Reuters

Briljantni kapetan Modrić u gradskom derbiju, Grbić propustio zadnju priliku za SP

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 22:58

Kapetan reprezentacije Hrvatske autor je remek djela nakon kojeg je Real zabio drugi gol, dok se Ivo Grbić vratio na klupu Atletica

Jedan od najvećih gradskih derbija na svijetu pripao je Real Madridu. Dvije sjajne akcije u prvom poluvremenu koje su završili Rodrygo i Valverde, otklonile su pitanje tko je kralj Madrida.

Iako, kako je krenulo, činilo se da su domaćini u puno boljoj situaciji. Pokušao je Filipe čiji je udarac otišao preko gola. Malo kasnije je probao i Carrasco, ali i Kondogbia. Bilo je tu i jedno klasično naguravanje na terenu… No, onda se dogodio i klasični Real. Prvi udarac na gol i lopta je završila iza Oblaka. Valverde je stvorio višak na sredini, Tchouameni se prometnuo u asistenta a Rodrygo u strijelca. Igrala se 18. minuta kada je eksplodirala bijela strana Madrida.

Brzo se Atletico konsolidirao pa pokušao preko Griezmnanna što je bila najbolja prilika domaćina. Međutim, kada na vratima imaš klasu Thibauta Courtoisa onda možeš biti miran.

Bio je to uvod u najljepšu akciju na utakmici u kojoj je autorski pečat ponio Luka Modrić. Dakle, kapetan Hrvatske napravio je “remek djelo” kada je na sredini primio loptu, pa u produkciji s Viniciusom preciznim pasom izbacio čak četiri igrača Atletica. Vinicius se sjurio po lijevoj strani, pogodio stativu Oblakova gola a lopta se odbila do Valverdea koji je šalje u praznu mrežu. Bio je to kapital koji je Real znalački sačuvao do odmora, ali i u nastavku dvoboja u kojem je Aletico imao inicijativu ali činilo se da je to samo prividno.

Luka Modrić napustio je igru u 81. minuti a malo kasnije je Atletico odveo utakmicu u neizvjesnost prilično bizarnim golom Hermosa koji je nakon udarca iz kuta ramenom zakucao loptu u mrežu Reala. Do kraja smo svjedočili još jednom naguravanju, crvenom kartonu Hermosa ali rezultat se nije mijenjao. Ovim trijumfom Real se vratio na prvo mjesto s dva boda više u odnosu na Barcelonu.

Inače, suprotno najavama, na vrata Atletica se vratio Jan Oblak koji je očito zalječio ozljedu zbog koje je Ivo Grbić branio u dvije utakmice u nizu. Čini se kako je Slovenac potpuno spreman i da je povremeni reprezentativac Hrvatske ipak izgubio priliku za nekim kontinuitetom koji bi ga u zadnji tren mogao vratiti na popis Zlatka Dalića, odnosno izvaditi mu vizu za Katar.

Primera, 6. kolo

Petak, 16. Rujna

Valladolid – Cadiz 0:1

Subota, 17. Rujna

Mallorca – Almeria 1:0

Barcelona – Elche 3:0

Valencia – Celta 3:0

Athletic – Rayo 3:2

Nedjelja, 18. Rujna

Osasuna – Getafe 0:2

Villareal – Sevilla 1:1

Betis – Girona 2:1

Atletico – Real Madrid 1:2

Real Sociedad – Espanyol 2:1



Tagovi

Luka ModrićAtletico MadridReal MadridRodrygoVinicius JuniorDiego SimeoneLa LigaZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaIvo Grbić

Ostale Vijesti