REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Bosanski dijamant pred potpisom za novi klub, Lukaku se vraća u London

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 15:23

Nema stajanja za kapetana BiH, ni s 34 na leđima

Edin Džeko odradio je još jednu solidnu sezonu u dresu talijanske Rome. Kapetan reprezentacije BiH za Vučicu je s 34 godina na leđima u prvenstvu i Europskoj ligi postigao 13 pogodaka i dodao pet asistencija, pokazavši tako da još nije za staro željezo, pogotovo u momčadi u kojoj je prosjek starosti 25.3 godine.

S druge strane Italije, u Milanu, Inter je nakon cijelog desetljeća podigao trofej prvaka Serije A. Sjajan je to uspjeh, jasno, ali kvalitetni ekipni te individualni rezultati na Guiseppe Meazzi ujedno su značili i da će se neki od najboljih igrača među Nerrazzurima uskoro naći u izlogu i postati mete klubova iz drugih dijelova Europe.

Već se neko vrijeme priča kako je pukla ljubav između londonskog Tottenhama i njihovog kapetana Harryja Kanea, koji bi mogao pojačati redove Manchester Cityja. Spursi, stoga, ne gube vrijeme i novo su pojačanje u napadu pokušali pronaći upravo u talijanskom prvaku. Romelu Lukaku je pred povratkom u Chelsea pa je jasno da se radi o njihovom drugom ofenzivcu, Lautaru Martinezu.

Međutim, kako javlja Fabrizio Romano, argentinski je napadač sretan u klubu i neće otići. Očekivalo se da bi Džeko u Inter stigao upravo umjesto njega, ali, iako Lautaro neće put Londona, Bosanski dijamant svejedno bi nakon odlaska Lukakua trebao doći jer Talijani žele zaoštriti konkurenciju u napadačkoj liniji sastava. Bit će to jedna simbolična odšteta, Rimljani bi trebali dobiti svega dva milijuna eura.

Uz Džeku, u klub bi idućeg tjedna trebao stići i Atalantin Duvan Zapata. Internazionale si to može dopustiti, za Lukakua će im Chelsea uplatiti čak 115 milijuna eura i nema razloga da ne potroše barem dio zarađenog novca. Kolumbijca koji će dodatno podebljati ofenzivu Nerrazzura planiraju platiti 40 milijuna eura.

Džeko, kojeg će u prijestolnici Italije zamijeniti Andrea Belotti, dogovorio je dvogodišnju suradnju i plaću od pet i pol milijuna eura po sezoni.


Tagovi

RomaEdin DžekoRomelu LukakuInterChelseaLautaro MartinezTottenham

Ostale Vijesti