REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Bjeličin veznjak: "Trener je strog, ali nas ponekad zagrli, svi smo se stavili u službu momčadi"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 09:44

Pod Hrvatom, koji je krajem studenoga prošle godine naslijedio Ursa Fischera, Köpenickersi su se donekle oslobodili borbe za opstanak u Bundesligi

U subotu će Berlinčani Nenada Bjelice u prvenstvu igrati protiv Eintracht Frankfurta (15:30, Sportklub), momčadi koja je u studenom presudila bivšem treneru. Bila je to kap koja je prelila čašu nakon niza negativnih rezultata i grčevite borbe za opstanak koju je dolazak Hrvata na klupu bundesligaša u potpunosti preporodio. Nijemce pri tome, jasno, zanima kako je Bjelica to učinio, osim s taktičke strane - s ljudske. Jer, nije bilo jednostavno dići momčad koja je imala 11 poraza u 11 utakmica.

Veznjak Union Berlina Rani Khedira komentirao je trenera Nenada Bjelicu kao osobu koja ima fleksibilan pristup momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Trener ponekad ima strogu narav, ali može biti i vrlo osjećajan. Uvijek ima jednu ili dvije izreke na usnama”, rekao je Khedira na druženju s medijima i dodao:

"Traži blizinu s igračima i ponekad zagrli igrače", rekao je 30-godišnji Khedira. "Pruža nam osjećaj da može oboje."

Pod Hrvatom, koji je krajem studenoga prošle godine naslijedio Ursa Fischera, Köpenickersi su se donekle oslobodili borbe za opstanak u Bundesligi i, posebice obrambeno, ponovno su stabilni kao prethodnih uspješnih godina. To je veliki odmah od duge negativne serije u prvoj polovici sezone.

“Svatko se malo više podredi i radi ono o čemu se razgovaralo. Svi se stavljaju u službu momčadi i prije svega pokušavaju zaštititi naš gol”, rekao je Khedira i zaključio:

"Broj bodova utječe na vaše raspoloženje. Kada ste uspješni, osjećate se bolje. To u određenoj mjeri utječe i na vaš privatni život. Zbližili smo se, trenutno se jako zabavljamo zajedno na terenu i u svlačionici."

(eg)



Tagovi

Union BerlinNenad BjelicaBundesliga

Ostale Vijesti