Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Bjelica uoči Gorice: Nedostajalo nam je samopouzdanja, a protiv njih smo izgubili osam bodova

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.09.21. | 17:11

Uz trenera, susret je najavio Vedran Jugović

Nogometaši Osijeka u nedjelju će od 19:05 sati na Gradskom vrtu dočekati sastav Gorice. Susret je najavio trener domaćina Nenad Bjelica, koji neće moći računati na čitav niz svojih igrača. Nedostajat će tako rekonvalescenti Petar Brlek i Marko Barešić, ozlijeđeni Antonijo Ježina, kao i Mile Škorić, Darko Nejašmić i Marko Malenica, koji odrađuju kartone. Upitna su i dvojica veznjaka.

“Utakmicu u Kupu smo odradili profesionalno, protiv Lokomotive imali jako dobro prvo poluvrijeme i drugo malo slabije, ali rezultatski smo ipak zasluženo uspjeli donijeti bod u Osijek. Kup utakmica nam je napravila malo problema po pitanju slaganja momčadi za nedjelju, u fazi smo da pokušavamo osposobiti Žapera i Kleinheislera pa ćemo vidjeti hoće li biti u stanju nastupiti. Dobro smo trenirali, dobro je raspoloženje nakon ove dvije utakmice i vjerujem da smo u stanju odigrati dobru utakmicu u nedjelju”, kazao je za početak Bjelica.

Pobjeda u Kupu protiv Bednje dobro je došla Bijelo-plavima jer su prije toga u ligi izgubili od Istre 1961 (2:0) te Dinama (2:0), kao i upisali remi protiv Lokomotive (1:1), i to golom u posljednjoj minuti nadoknade.

“Pobjede su te koje daju samopouzdanje i vraćaju ti vjeru u sebe. Često kažem da kada svi sumnjaju u tebe, nemoj sumnjati u samog sebe. Lako je to izgovoriti, bilo je evidentno protiv Lokomotive i Bednje da nam nedostaje malo tog samopouzdanja kojeg vraćaju golovi, a pobjede nose onaj osjećaj nepobjedivosti. Do toga možemo ponovo doći samo dobrim radom i strpljenjem. Strpljivi jesmo, radimo dobro i vjerujem da ćemo u nedjelju to već pokazati.”

Gorica je protiv Osječana igrala neke od svojih najboljih utakmica.

“Ako analiziramo prošlu sezonu onda smo, ako se može govoriti o izgubljenom prvenstvu, protiv Gorice izgubili osam bodova koji su bili prednost Dinama u odnosu na nas. Neugodna su momčad, imaju kvalitetu a nemaju pritisak, zadržali su veliki broj igrača, najistaknutiji igrač im je Lovrić i tu ćemo morati obratiti puno pažnje jer jednim potezom može usmjeriti utakmicu. Moramo i njega i sve druge igrače držati pod kontrolom, veliki respekt i poštovanje pokazujemo svakom suparniku, ali ako naša momčad bude na razini naših najboljih igara vjerujem da ćemo doći do pobjede”, objašnjava.

Uz Bjelicu, pred novinare je stao i veznjak ekipe Vedran Jugović.

“Atmosfera je dobra, da bi bila još bolja treba nam jedan pozitivan rezultat. Ako uzmemo obzir okolnosti pod kojima smo došli do boda s Lokomotivom mislim da nam taj pogodak može biti dobar poticaj i okrenuti situaciju u našu korist. Sigurno smo željeli više u zadnjih nekoliko utakmica, ali u nogometu nekada ne ide sve kako želiš. Jednim dobrim rezultatom možemo sve vratiti na staro, a ja sam uvjeren da će se to dogoditi već u nedjelju”, zaključio je Jugović.



Tagovi

Nenad BjelicaVedran JugovićOsijekHNK GoricaPrva HNLHrvatska

Ostale Vijesti