Filip Kos/PIXSELL
Filip Kos/PIXSELL

Bjelica stvara Dinamov tandem u Trabzonsporu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.05.23. | 08:52

Teško da će se Dinamo odreći oko četiri milijuna eura koje mu Southampton mora isplatiti u dvije rate do kraja godine, ali zato ima onih koji bi MIslava Oršića rado ponovno imali u svojoj svlačionici

Nema dvojbe kako bi povratak Mislava Oršića u Dinamo bio najveći mogući dobitak za Igora Bišćana u ljetnom prijelaznom roku. Dovesti napdača treće reprezentacije svijeta, domaćeg dečka, miljenika navijača i čovjeka koji je zlatnim slovima pisao uspjehe Dinama minulih godina bio bi “jackpot” za društvo iz Maksimira.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije tajna da ga Bišćan želi, kao i da Oršić ne bi imao ništa protiv eventualnog povratka. Jer, biti žrtvom neznanja stanovitog Rubén Sellés Salvadora, trenera Southamptona koji vjerojatno niti sam ne zna kako se našao na klupi engleskog premierligaša, i koji broji posljednje dane u ulozi glavnog trenera - prije nego se vrati onome što mu najbolje ide - nošenju čunjeva u ulozi trećeg pomoćnika, nije prihvatljiva opcija za Oršića.

Zapravo, nije problem što ga trener ne vidi. Svatko kroji odijelo prema vlastitom ukusu. Međutim problem je što Orša nije dobio pravu priliku u Southamptonu. Šest minuta u Premier ligi i tri boravka na klupi od dolaska u siječnju ove godine, dva puta po sat vremena u FA kupu i nešto manje u EFL kupu jednostavno nije dovoljno da Mislav Oršić pokaže zašto ga je Southampton kupio od Dinama ove zime.


No, zato je Southampton tu gdje jest - na putu prema drugoj ligi! S takvim amaterskim pristupom, drugdje mu nije niti mjesto. Međutim, teško da će Oršić biti dio te priče i sljedeće sezone, ali čini se kako je isto tako teško za očekivati da će se vratiti u Dinamo.

Iako ga evidentno šikaniraju, u Southamptonu ga ne misle pustiti besplatno. Verzija po kojoj bi se vratio u Maksimir u zamjenu da se prebije dug Engleza koji su platili tek jednu od tri rate za Oršića ne drži vodu.

“Ne znam ima li šanse za njegov povratak ili ne, ali moj je stav vrlo jasan. Sa svime što je dao klubu i što donosi ovakvoj momčadi, Oršić je uvijek dobrodošao” , rekao je nedavno Igor Bišćan na korektno pitanje što misli o povratku Oršića. Međutim, to je stav trenera.

Postoje i oni koji brinu o financijskoj održivosti kluba iz Maksimira i oni vjerojatno ne gledaju Mislava Oršića kroz prizmu 214 nastupa i 91 gola za Dinamo već kroz četiri milijuna eura koje se u dvije rate do kraja godine očekuju od Southamptona. I to bi mogao biti velik problem jer financijska situacija kluba navodno nije sjajna. Dinamo je sustav koji troši kao ruska vozila, a prihodi su na dugom štapu. I oni ovise hoće li se prodati Gvardiol ili Olmo, hoće li stići ponuda za Livakovića i Šutala, hoće li se Dinamo kvalificirati se u europsku skupinu ili će se ići u prodaju obiteljske srebrnine u vidu malog Baturine... Puno je toga pod egidom "ako" i zato se nitko ne želi odreći sigurnih četiri milijuna koje dolaze u dvije rate do kraja godine.

Međutim, i da u Maksimiru odluče krenuti u operaciju povratka “heroja ulice”, pitanje je koliko mogu biti konkurentni nekolicini klubova koji su također pokazali zanimanje za Oršu. Prema informacijama Germanijaka, nakon što je zanimanje pokazao Galatasaray, barem kroz turske medije, potom Bešiktaš koji je bio nešto konkretniji, u utrku za Mislava Oršića uključio se i Trabzonspor.

Nenad Bjelica privodi sezonu kraju, skenira situaciju i od njega se očekuje da s posljednjim kolom ponudi svoju viziju Trabzonspora u sljedećoj sezoni. Puno toga ovisit će o budžetu kojim će Bjelica raspolagati u ljetnom mercatu ali sigurni smo da bi tu bilo prostora za Mislava Oršića kojeg Bjelica izuzetno cijeni a znamo da se radi o velikom uzajamnom respektu. Oršić je kao "no name" napadač stigao kod Bjelice koji mu je dao priliku da ostvari dječačke snove i uđe među legende kluba iz Maksimira.

A sada bi se moglo dogoditi da napad turskog velikana u sljedećoj sezoni predvode Mislav Oršić i Bruno Petković. Tandem koji je donio toliko veselja navijačima Dinama, kod trenera koji je obilježio jedno veliko razdoblje Dinama, mogao bi početi svoju tursku epizodu na obalama Crnog mora već ovo ljeto…




Tagovi

Nenad BjelicaMislav OršićGNK DinamoSouthamptonBruno PetkovićTrabzonspor

Ostale Vijesti