Bjelica pronašao zamjenu za Perića i Theophilea

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.11.19. | 07:37

Dinamo ima problema sa zadnjom linijom.

Osim što je poražen na San Siru od Atalante (2-0) u petom kolu Lige prvaka, zagrebački Dinamo ostao je bez dvojice stopera za susret posljednjeg kola sa Manchester Cityem. Zbog akumuliranih žutih kartona, od kojih su posljednje dobili protiv Talijana, na Maksimiru protiv engleskog prvaka nećemo vidjeti Dinu Perića i Kevina Theophile-Catherinea.

Međutim, trener Nenad Bjelica ne ojačava. Već je krenuo spremati momčad za tu utakmicu u kojoj nemaju puno toga za izgubiti. City je jedna od najboljih nogometnih momčadi na svijetu i poraz od njega ne bi bio nikakva sramota. Dapače, u tom susretu mogu Plavi samo dobiti.

Kako bi se izvukao pozitivan ishod u tom ogledu, trener Modrih morat će pripremiti paklen plan, a ni on mu neće garantirati dobar rezultat. Poglavito zbog izostanka dvojice standardnih stopera.

Ipak, čini se kako je Bjelica pronašao rješenje za jednu od tih stoperskih pozicija. S obzirom na ozlijeđenog Marka Leškovića, Dinamo više nema stopera u svom kadru osim 17-godišnjeg Joška Gvardiola kojemu bi to bilo prerano bacanje u vatru. Stoga se Bjelica odlučio dati priliku Francoisu Moubandjeu, prenose Sportske novosti.

Prema njihovim napisima, Bjelica je rekao da je moguće da švicarski reprezentativac zaigra na toj poziciji, a izgledno je kako će se vratiti na četvoricu u obrambenoj liniji. Povremeni reprezentativac Švicarske spreman je za nastup protiv 'Građana', iako do sada nije upisao niti minutu u Ligi prvaka za hrvatskog prvaka.

„Naravno da sam spreman. Znam koliko znači ta utakmica i što Dinamo može dobiti. Možemo se uigrati kroz treninge. Uostalom, to je procjena trenera Bjelice. Ja sam profesionalac i prihvatit ću sve zadatke koje trener i klub stave pred mene“, izjavio je 29-godišnji, nominalno lijevi bek, Francois Moubandje za SN.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dino PerićKevin Theophile-CatherineNenad BjelicaJacques Francois Moubandje

Ostale Vijesti