Pixsell
Pixsell

Bjelica: "Pritisak na Osijek nije kao prošle sezone, Hajduk i Dinamo su i dalje najveći kandidati za naslov"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 03.03.22. | 13:03

Strateg Osijeka najavio je utakmicu protiv Lokomotive i progovorio o statusu svoje momčadi nakon skoka na prvo mjesto.

Osijek sutrašnji derbi protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj dočekuje kao vodeća momčad lige s dva boda i utakmicom više od Dinama. Bijelo-plavima slijedi teška utakmica protiv zahuktale Lokomotive u kojoj love novu pobjedu i učvršćivanje prvog mjesta na ljestvici.

(3.70) Lokomotiva (3.30) Osijek (2.10)

"Nismo imali previše vremena da bismo proslavili pobjedu protiv Dinama, pred nama je novi izazov. Nakon Dinama bilo je fizičko i emotivno pražnjenje, išli smo za time da momčad regeneriramo, nismo previše uvježbavali taktiku", rekao je u uvodu Bjelica te napomenuo da osim Bralića koji ima kartone te Nejašmića, Ercega i Bartoleca koji nisu stoposto spremni za igru, svi ostali igrači su mu na raspolaganju.

"Nadam se da ću izabrati pravih 20 za utakmicu. Vidjeli ste koliko je bitna širina kadra i koliko nam igrači s klupe mogu donijeti. Nadam se još jednoj kvalitetnoj utakmici".

Kao i prije utakmice protiv Dinama postavilo se pitanje stanja Jevhena Čeberka čija obitelj proživljava teške dane u rodnoj mu Ukrajini.

"On kandidira za momčad i bit će u konkurenciji za utakmicu. Od prvog dana rata u Ukrajini stojmo mu na raspolaganju. Za sad su svi njegovi u redu, ako će mu biti potrebno nekoliko dana slobodno da ode po svoju obitelj mi ćemo mu izaći u susret. U svakodnevnoj komunikaciji dajemo mu veliku pomoć. Nadamo se što prijem kraju besmislenog i nepotrebnog rata kojeg proživljava njegov narod", rekao je Nenad Bjelica o statusu svojeg prvotimca, a na to se nadovezao Mato Miloš, prvotimac Osječana koji je također bio na konferenciji za medije:

"Pozitivan i pravi dečko. Kao što je rekao šef, svi smo mu na raspolaganju".

Kako Osječani dočekuju Lokomotivu kao vodeća momčad prvenstva?

"Bez obzira na našu poziciju, nismo promijenili svoju percepciju. Znamo da je daleki put pred nama, moramo nastaviti pobjeđivati utakmice, svi protivnici će sigurno biti motivirani kada igraju protiv nas. Ova borba četiri ekipe je dobrodošla i pritisak na Osijek nije na razini prošle sezone kada smo bili jedini konkurenti Dinamu u borbi za naslov. Sve četiri ekipe imaju realne i objektivne šanse za titulu. Ponavljam, Hajduk i Dinamo su najveći kandidati za titulu, Rijeka i mi pokazujemo da možemo biti konkurentni. Naravno da nam zadnje dvije pobjede u derbijima s Dinamom i Rijekom, pa i ona utakmica u Splitu pokazuju da se možemo boriti s najjačima. Vidjet ćemo tko će u toj borbi biti najbolji, ja vjerujem da to možemo biti mi".

Bjelica je izjavio da u ovom trenutku ne razmišlja o utakmici polufinala Kupa protiv Rijeke.

"Mi smo fokusirani na mladu, kvalitetnu i dobro vođenu Lokomotivu. Zagrepčani imaju kvalitetne individualce, u dobroj su formi i već su iznenadili sve četiri ekipe u borbi za naslov. Težak zadatak, ali spremni smo".

U prve dvije međusobne utakmice Osijek je do četiri boda protiv Lokomotive stigao u samoj završnici dvoboja, a još se uvijek pamti poraz od Slaven Belupa u prvom proljetnom kolu.

"S Lokomotivom i Slaven Belupo su svi imali problema, te ekipe imaju kvalitetu, a s druge strane su neopterećene. Borba za ostanak je vjerujem već odlučena, u komotnoj su zoni i žele se pokazati protiv momčadi koje se bore za vrh. Četiri ekipe koje se bore za naslov imaju pritisak rezultata i može im se dogoditi kiks. Svejedno nam je tko nam je protivnik, želimo se fokusirati na ono što mi želimo na terenu".

Hoće li u Kranjčevićevoj od prve minute krenuti Kristijan Lovrić?

"Nisam se još odlučio za postavu. Kristijan jako dobro radi od prvog dana, ekipa ga je odlično prihvatila i, da, naravno da je moguće da će krenuti od prve minute", napomenuo je Bjelica i izjavio da na Karla Bartoleca neće moći računati još neko vrijeme, da oporavak Darka Nejašmića teče izvrsno, a da će polagano u sastav početi uvoditi rekonvalescenta Antu Ercega.

Na konferenciji za medije sudjelovao je i desni bek Mato Miloš koji se ustalio u prvih 11 Osijeka.

"Slažem se sa svime što je šef rekao. Svi smo sretni zbog velike pobjede nad Dinamom. Niti jedna utakmica nije lagana, pa tako neće biti niti dvoboj protiv Lokomotive. Očekuje nas zahtjevna i teška utakmica utakmica, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujemo u u pozitivan ishod".

(3.70) Lokomotiva (3.30) Osijek (2.10)

26. kolo 1.HNL

Petak

Lokomotiva - Osijek, 18.00

Subota

Dinamo - Šibenik, 15.00

Rijeka - Slaven Belupo, 17.05

Nedjelja

Gorica - Hrvatski dragovoljac, 15.00

Istra 1961 - Hajduk, 17.05

Igre ne sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

OsijekNenad BjelicaMato Miloš

Ostale Vijesti