Union Berlin Screenshot
Union Berlin Screenshot

Bjelica mora bez Juranovića na Augsburg, a na lijevog beka će staviti igrača s kacigom

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 15:04

Union Berlin putuje u Augsburg s kadrovskim problemima, trener Bjelica trenutno ima malo opcija

Augsburg dočekuje Union Berlin ovog vikenda. Od 13 susreta, Eisernen su uspjeli pobijediti samo u jednoj utakmici i to davnog 25. siječnja 2020., rezultatom 2-0, a na gostovanju nema niti jednu pobjedu. Union Berlin cilja na važne bodove u borbi za ostanak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Unionu je tu uvijek bilo teško. Ali uvijek postoji kraj serije. Nadamo se da će se to dogoditi u petak. Oni su vrlo neugodan protivnik koji su ovog proljeća pružio sjajne igre i stvarno zaslužuju biti visoko na tablici, ali mi ćemo svejedno pokušati igrati svoju igru i nadamo se pozitivnom rezultatu", istaknuo je Nenad Bjelica. Trener Köpenickera opisao je Augsburg kao "vrlo jakog protivnika koji ima dobru ofenzivu". Za to je prije svega naveo Ermedina Demirovića.

"Nevjerojatno je opasan i neugodan za čuvati", kaže hrvatski streteg koji će morati na gostovanje bez nekih igrača. Robin Gosens ima suspenziju zbog kartona, baš kao i Lucas Tousart, a ima i nekoliko izostanaka zbog ozljeda. Jakob Busk, Jerome Roussillon, Josip Juranović i Yorbe Vertessen također ne mogu sudjelovati na gostovanju.

"I pored brojnih izostanaka pokušat ćemo igrati našu igru", rekao je Bjelica koji je istaknuo Janika Haberera kao opciju za beka. Veznjak tek se ovaj tjedan vratio timskim treninzima nakon višetjedne pauze, ali je nosio crnu zaštitnu kacigu s kojom bi mogao nastupiti i u ovoj utakmici.

"Ovaj put on je alternativa lijevog beka. Janik je fizički i taktički dobar, može napadati i braniti kako treba", rekao je trener opisujući 30-godišnjaka. Ne bi to bilo prvi put da Haberer uskoči kao bek.

"U Mainzu je napravio sjajan nastup na desnoj strani. Fizički je dobar, taktički je jako dobar, ima dobar udarac, može dobro napadati, može dobro braniti", rekao je Bjelica. Nekadašnji trener Osijeka i Dinama nije rekao tko će još biti razmatran za to mjesto, iako je priznao da su interno razgovarali o još nekim opcijama.

Kevin Volland također bi se mogao vratiti u početnu postavu za napadača. Unionova desetka izostala je u prošloj utakmici protiv Leverkusena (0-1).

"Sada je mogao normalno trenirati. Sretni smo što se vratio", rekao je Bjelica.

Volland bi mogao pomoći Unionu da konačno opet postigne gol. U posljednjih pet utakmica, Iron Meni su postigli samo dva gola u 2-1 pobjedi protiv Werdera iz Bremena, a prednost pred zonom ispadanja nedavno se malo istopila. Šest utakmica prije kraja sezone, Iron Meni su na 13. mjestu s 29 bodova, nakon samo jedne pobjede u zadnjih pet utakmica.

"Fokusiramo se samo na sljedeću utakmicu. Matematički smo sigurni s 38 bodova, možda su i 34 dovoljna. No, ne radimo nikakve planove", rekao je trener Nenad Bjelica uoči gostovanja kod Augsburga.



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinAugsburgBundesliga

Ostale Vijesti