Bivši vratar Hajduka je „crna mačka“ Zwolinskom – obranio mu penal i prekinuo golgeterski niz (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 21.06.20. | 15:03

Donedavni golgeter Gorice trpao je kao na traci...

U poljskoj Ekstraklasi, danas gledamo 31. kolo, a prvu utakmicu odigrali su Pohon iz Szczeczina i Lechia iz Gdanjska. Ova dva kluba zanimljiva su nam zbog nekolicine dobro poznatih HNL imena, boje Pogona brani bivši vratar Hajduka, Dante Stipica, dok u dresu Lechije igraju Mario Maloča, još jedan bivši hajdukovac, te donedavni napadač Gorice, Lukasz Zwolinski.

Upravo je poljski golgeter bio jedan od „glavnih likova“ u današnjem ogledu. Lechiji je dosuđen jedanaesterac u 36. minuti, a upravo je on pristupio ka bijeloj točki.

Namijestio je loptu, imao ponešto duži zalet, nakon čega puca u lijevu Stipičinu stranu, ali bivši golman Hajduka sjajno čita njegovu namjeru i brani udarac.

 

 

Inače, Zwolinski igra jako dobro u zeleno-bijelom dresu otkako je stigao ove zime iz Gorice. U osam prvenstvenih utakmica postigao je pet golova. Uz to, bio je u odličnoj seriji prije dvomeča s Pogonom (igrali su i prije tjedan dana u regularnom dijelu prvenstva, prije podjele na ligu za prvaka i ligu za ostanak).

Zwolinski je zabijao Zaglebieju, Arci, Gorniku (dva) i Cracoviji, ali u dva ogleda s Pogonm nije se uspio upisati u strijelce. Čini se kako mu je Dante Stipica „crna mačka“.

Ipak, Pogonu nije pomogla ni ova obrana Stipice, jednog od najboljih vratara poljskog prvenstva. Gosti iz Gdanjska upisali su minimalnu pobjedu golom Saiefa u 27. minuti utakmice.

(Foto: screenshot)


Tagovi

Lukasz ZwolinskiDante StipicaHNK GoricaPogon SzczecinLechia GdanskMario MaločaEkstraklasa

Ostale Vijesti