Action Images / Andrew Boyers Livepic
Action Images / Andrew Boyers Livepic

Bivši sudac optužio predsjednika Real Madrida: “Zaključao me u sobu”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 08:31

Iturralde je otkrio kako je na njega vršio pritisak Florentino Perez

U nedjelju navečer bivši sudac Eduardo Iturralde Gonzalez iznio je skandalozna otkrića u španjolskoj radijskoj emisiji Cadena SER. Bask je rekao da ga je predsjednik Real Madrida Florentino Perez pokušao zaključati u sobu i vršiti pritisak na njega kako bi od njega tražio da zviždi Realu na isti način kao Barceloni. Bilo je to tijekom sezone 2010/11 nakon utakmice protiv Deportivo de la Coruñe.

"Stavio me u sobu i rekao mi: 'Samo tražim da mi fućkaš kao što fućkaš Barci'", ispričao je bivši sudac.

Priznanje bivšeg suca proizlazi nakon kritika Real Madrid TV-a zbog kampanje protiv još jednog bivšeg suca, Closa Gomeza.

“To je modus operandi ove televizije”, objasnio je.

"Budući da su novinari, tko me zove u posebnu sobu? Istražite to."

Iturralde je nastavio:

"On je iz Real Madrida. Pitam ga šali li se, i kažem mu da je naš razgovor gotov. Htio me staviti samog u sobu, ali rekao sam - ne. Rekao sam mu da to ne radi. Pola sata kasnije, Tehnički odbor sudaca (CTA) je znao za to. Skrenuo sam im pozornost na to, jer mi se činilo ozbiljnim; ali nije bilo ništa drugo."

Optužba protiv Pereza otkriva se u jeku otkrića afere Barcelonina suptilnog višegodišnjeg podmićivanja sudaca, pa mediji u Kataloniji traže krive korake najvećeg Barcina rivala.

"Nikada mi se to nije dogodilo, nijedan me predsjednik nije smjestio u posebnu sobu", zaključio je Iturralde.

"Stalo mi je do činjenica. Taj koji me smjestio u posebnu sobu bio je Florentino Pérez. Ne, ne moram se skrivati. Postoji izvješće CTA-a, jer sam im na to skrenuo pozornost. Tako da mogu vidjeti što je pritisak." (rv)



Tagovi

Florentino PerezReal MadridLa Liga

Ostale Vijesti