Ivo Cagalj / Pixsell
Ivo Cagalj / Pixsell

Bivši pulen Stjepana Tomasa mijenja Hrvata koji je zbog teške ozljede koljena raskinuo ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 09:09

Sjećamo se ovog napadača iz U21 reprezentacije Hrvatske.

Teška ozljeda koljena i puknuće prednjeg križnog ligamenta doveli su do toga da iskusni hrvatski napadač ostane bez ugovora. Naime, 32-godišnji Petar Slišković zbog ozljede je raskinuo ugovor s indijskim Jamshedpurom, potvrdio je klub na svojim službenim kanalima.

Ako vam ovo ime zvuči poznato, dovoljno je samo sjetiti se nastupa U21 reprezentacije Hrvatske 2011. godine. Naime, Slišković je doveden u mladu hrvatsku reprezentaciju kao pojačanje iz njemačke dijaspore, ali u sedam odigranih utakmica nije zabio nijedan gol.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Karijeru je uglavnom gradio kroz klubove u njemačkim nižim ligama, no vrijedi spomenuti 15 bundesligaških nastupa i dva pogotka u dresu Mainza. U dresu Dynamo Dresdena odigrao je i 18 utakmica u 2. Bundesligi, a jedino iskustvo igranja izvan Njemačke do prošle sezone imao je igrajući za švicarski Aarau.

A onda je ljeto 2022. napravio pun pogodak potpisavši za indijski Chennayin. Klub je sezonu završio na 8. mjestu prvenstvene ljestvice, a Slišković je bio odličan. Ukupno je u sezoni zabio 11 golova, od čega osam u prvenstvu i još tri u kup utakmicama. To mu je donijelo prelazak u Jamshedpur, no njihov je član bio tek nešto više od dva mjeseca.

Inače, klub je već doveo zamjenu za Sliškovića. Potpisao je 26-godišnji Steve Ambri, reprezentativac Gvineje Bisao, koji je u karijeri igraoza Valenciennes, Sochaux, Nimes i moldovski Šerif, gdje je skupio 10 nastupa, a kao trener ga je vodio Stjepan Tomas. (I.M.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Petar SliškovićIndijaindijska nogometna liga

Ostale Vijesti