Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši igrač Dinama i Hajduka napustio redove trećeligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 14:23

Na vječnoj ljestvici strijelaca 1. HNL nalazi se na devetom mjestu.

Krajem prosinca prošle godine Renato Jurčec postao je novi trener NK Vrbovca. Njegovo imenovanje na novu funkciju mnoge je iznenadilo, ali nekadašnji napadač Hajduka, Dinama i Slaven Belupa bio je siguran da je u stanju podići momčad na jedan nivo više.

„Čast mi je da sam došao u klub s ovako dugom tradicijom i uvjetima. Izuzetno sam motiviran učiniti sve što treba da ostanemo u ovoj ligi. Plasman Vrbovca meni je iznenađenje jer znam da ekipa ima kvalitetu za postići puno više“, istaknuo je pri predstavljanju bivši napadač s velikim HNL iskustvom.

Ipak, rezultati ga nisu mazili, igra momčadi nije bila na željenoj razini pa je tako došlo vrijeme da se dogovori prijevremeni rastanak.

Nakon jučerašnjeg poraza protiv petrinjske Mladosti trener Vrbovčana Renato Jurčec podnio je neopozivu ostavku. Novinarima je rekao kako nije došao u Vrbovec uzeti novce, a da ništa ne napravi.

„Nisam napravio što se očekivalo od mene“, poručio je Jurčec.

Jurčec je igračku karijeru započeo u dresu Zagreba, da bi onda nakon dobre sezone u Zaprešiću u ljeto 1994. otišao put splitskog Hajduka. U dvije sezone skupio je 46 nastupa i 20 pogodaka za Bile, a jednu polusezonu proveo je na posudbi u Interu (15 nastupa, 12 pogodaka).

Nakon toga naredne dvije godine nosi dres Croatije Zagreb gdje je u 19 nastupa postigao osam pogodaka, a do kraja karijere branio je još boje Cibalije, Slaven Belupa, ponovno Inter Zaprešića i u konačnici NK Maksimira.

Na vječnoj ljestvici strijelaca Jurčec je na 9. mjestu 1. HNL s 85 postignutih pogodaka, a istim učinkom može se pohvaliti i Marijo Dodig.

Trenersku karijeru započeo je prije 14 godina, a vodio je klubove poput Laduča, Bistre, Lekenika, Zagorec Krapine, Savskog Marofa, Španskog, Trešnjevke, Kustošije i Vrbovca.


Tagovi

Renato JurčecTreća HNLHNLniže hnl ligeHNL ikone

Ostale Vijesti