Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši hrvatski reprezentativac napustio klupu ambicioznog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 18:48

Odstupio je dva kola prije kraja sezone.

Dva kola prije kraja sezone, nogometaši Orijenta 1919 ostali su bez glavnog trenera. Damir Milinović podnio je ostavku, što je poprilično iznenadilo simpatizere kluba s Krimeje budući da klub nije imao nikakve imperative.

Milinović je klupu Orijenta 1919 naslijedio od Fausta Budicina, a momčad ostavlja na 12. mjestu 2.HNL.

Zasad nije poznato tko će naslijediti Milinovića na mjestu glavnog trenera, a po pitanju trenerovog odlaska kratko se u razgovoru za Sportcom osvrnuo Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba.

„Jako mi žao da je trener otišao, osjetio je da više ne može. Brojke su neumoljive! U zadnjih osam utakmica od 24 mogućih osvojili smo 5 bodova, prije toga smo u osam utakmica osvojili 17 bodova! Nevjerojatan pad dogodio se nakon utakmice protiv Opatije! Milinović je dvaput tijekom sezone također iskazivao dileme, tada nismo prihvatili njegove ostavke, posebice sam se ja zalagao da ostane, smatrao sam da je zaslužio podršku. Sada je očito procijenio da više nema energije odraditi dvije preostale utakmice i finale županijskog kupa. O Milinoviću mogu reći samo sve najbolje kao čovjeku i treneru. Žao mi je da nije ostvario što je želio. Ovaj puta je bio odlučan u namjeri da ode, nije imalo smisla nagovarati ga da ostane. Ova je momčad sigurno dovoljno kvalitetna da bude u vrhu, nije samo trener odgovoran za ovaj pad. Milinović je stavio svoj mandat na raspolaganje, sada su na redu igrači“, istaknuo je nekadašnji pomoćnik Otta Barića i sportski direktor Rijeke.

Damir Milinović je prije Orijenta 1919 vodio slovenski Koper, HNK Goricu, Cibaliju, Novigrad, Grobničan i Pomorac, dok je u svojoj iznimno bogatoj igračkoj karijeri – između ostalog - branio boje RB Salzburga (nekad Austrija Salzburg), Rijeke i Dinama.

Za reprezentaciju je skupio četiri nastupa, a ostavku je ponudio nakon što je njegova momčad u posljednjih osam prvenstvenih kola ostvarila tek jednu prvenstvenu pobjedu.


Tagovi

Damir MilinovićNK OrijentNK Orijent 1919Orijent2. HNL2.HNLHNL

Ostale Vijesti