Action Images/Carl Recine
Action Images/Carl Recine

Bivši golgeter Zadra na izlaznim vratima novog prvoligaša iz Watforda

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 08:00

Pomalo neobična bugarsko-engleska konekcija gura našeg napadača put Sofije

Watford je prije dvije godine doživio ono najgore. Prvo euforija zbog povratka u Premier Ligu, a onda ekspresno ispadanje nazad u drugi najjači razred engleskog nogometa. Takav pad sa sobom nosi i financijske poteškoće pa nije uopće čudno da su se “hornetsi” u netom završenoj sezoni 2020./21. maksimalno potrudili vratiti svoj izgubljeni prvoligaški status.

To im je pošlo za rukom, završili su na sjajnom drugom mjestu, i sad je pravo vrijeme za pametniju rošadu i općenito jači roster kako bi ove godine ostali u društvu najboljih.

Jedan od igrača koji su na izlaznim vratima kluba je i naš prekaljeni Stipe Perica. Kako tvrdi Metodi Shumanov, pouzdano ime iz svijeta bugarskog novinarstva, dolaskom bivšeg direktora CSKA Cristiana Giarette, otvorila se mogućnost razmjene igračkog kadra na relaciji Watford – Sofija, pa samim time i za transfer našega Perice, koji očito Watfordu za Premier Ligu nije potreban.

Rođeni Zadranin je u svojoj dosadašnjoj karijeri promjenio veliki broj klubova. Započeo je transferom iz Zadra u Chelsea, gdje je, baš kao i Matej Delač, odradio veliki broj neuspješnih posudbi. Kliknuo je tek u Udineseu koji je odlučio otkupiti njegov ugovor, no, nova runda posudbi je uslijedila nakon dvije sezone u Serie A. Kada je Udinese prošlog ljeta prelomio da neće zadržati Pericu, pojavio se Watford. U žutom dresu je prošle sezone upisao 16 nastupa i postigao jedan pogodak uz jednu asistenciju.

Ako će seliti u Sofiju, vjerojatno će ići u paketu s Marcom Navarro mi Nigerijscem Tomom Dele-Bashirom. Perica ima 25 godina, treba mu kompetitivna sredina i ono važnije, prava minutaža. CSKA Sofija bi definitivno trebala pružiti potrebne minute na terenu.

 


Tagovi

Stipe PericaWatfordCSKA SofijaZadarChelsea

Ostale Vijesti