Bivši golgeter Gorice trpa kao na traci – zabio peti gol u četiri utakmici zaredom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.06.20. | 19:37

Ipak, njegov gol je „poništio“ autogol njegovog suigrača, bivšeg igrača Hajduka.

Kada je prije nepune dvije godine stigao u Goricu, malo tko je očekivao velike stvari od njega. Međutim, Lukasz Zwolinski je iznenadio – uostalom kao i cijela momčad tada svježeg prvoligaša pod vodstvom trenera Sergeja Jakirovića – i počeo trpati kao na traci.

Poljski napadač je prva dva mjeseca provedenih u najjačem rangu hrvatskog nogometa zabio odličnih sedam golova, a nakon što se malo „smirio“, sezonu je završio s vrlo dobrih 14 zgoditaka na svom kontu. Uz Iyayi Believe Atiemwena u prvom dijelu prošle sezone bio je glavna karika Turopoljaca, ali njegov angažman u drugoj sezoni u Hrvatskoj je ipak naišao na svojevrstan „zid“.

Golgeterski učinak je uvelike opao, a njegovo mjesto u napadu polako, ali sigurno počeo je zauzimati Cheriff Ndiaye. U prvom dijelu aktualne sezone upisao je tek četiri pogotka, a kada je stigla ponuda Lechije iz Gdanjska, Gorica mu nije radila probleme te ga je pustila natrag u domovinu.

Zaigrao je potom 27-godišnjak u tri utakmice u novom klubu, upisavši se u strijelce u zadnjem ogledu prije izbijanja pandemije koronavirusa, u remiju sa Zaglebie Lubinom (4:4).

Nakon gotovo dva mjeseca stanke, poljska Ekstraklasa vratila se 31. svibnja, a Zwolinski je nastavio tamo gdje je stao. Zabio je gol u preokretu protiv Argke Gdynije, zatim je poentirao dva puta za remi u Zabrzeu protiv Gornika (2:2), a posljednji je stigao u utorak poslijepodne u 29. kolu.

Njegova Lechia u Gdanjsku je ugostila Cracoviju, a Zwolinski je zabio glavom u prvoj minuti drugog poluvremena za poravnanje na 1:1. Gosti su prvi put došli u vodstvo u prvom poluvremenu (van Amersfoort 33'), a po drugi put su stigli do prednosti kada je još jedno dobro poznati HNL ime postiglo autogol.

Riječ je o bivšem kapetanu Hajduka, Mariju Maloči, koji je nesretno skrenuo loptu u gol za vodstvo Cracovije 1:2. Utakmica je još u tijeku.

 

 

 

 

 

 

(Foto: screenshot)


Tagovi

Lukasz ZwolinskiMario MaločaLechia GdanskEkstraklasaCracoviaHNK Gorica

Ostale Vijesti