Pixsell
Pixsell

Službeno: Hajduk prodao svojeg dragulja u Austriju

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.12.22. | 09:46

Ono što smo najavljivali, sada je službeno.

Informacija koju smo objavili prije par mjeseci, da će LASK iz Linza kupiti Hajdukovog napadača Marina Ljubičića sada je poslala službena. LASK Linz iskoristio je opciju otkupa napadača Marina Ljubičića koji je krajem lipnja ove godine otišao na posudbu u redove austrijskog kluba te je Marin od danas i službeno igrač LASK-a.

Krajem lipnja zaputio se mladi napadač Marin Ljubičić s Hajdukom na pripreme u Austriju iz koje se nije vratio s Bijelima. Tijekom priprema dogovorena je posudba o kojoj se šuškalo i ranije. Ljubičić je potpisao s austrijskim LASK-om do kraja sezone, a postojala je i opcija odlaska na kaljenje u Istru 1961. Posudba je bila bez odštete, ali s opcijom otkupa na kraju sezone, a spominjala se neslužbeno klauzula od 2.4 milijuna eura uz postotak od buduće prodaje. No, kako saznajemo, cifra transfera trebala bi biti oko tri milijuna eura.

Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti

"Ljubičić je odmah po dolasku u Austriju postao standardan prvotimac te je trenutno vodeći strijelac kluba. Za LASK je u prvom dijelu sezone upisao ukupno 17 službenih nastupa. 

Marin je produkt Hajdukove Akademije, napadač koji se u punom smislu afirmirao tijekom igranja za juniorsku momčadi Bijelih, gdje je postao vodeći strijelac lige te predvodnik spomenute generacije zajedno sa Stipom Biukom

Sjajne igre i odličan učinak promovirale su ga u prvu momčad Hajduka za koju je službeno debitirao u ožujku 2021. godine, a Hajduk je tada u Kup utakmici pobijedio Zagreb rezultatom 3:0. Prvi pogodak za Bijele postigao je nedugo zatim, za pobjedu u prvenstvenom susretu sa Šibenikom na Poljudu. Posljednji put Hajdukov dres u službenoj utakmici nosio je na kraju prošle sezone, prilikom gostovanja kod Dinama na Maksimiru. 

Ukupno je Marin odigrao 44 službene utakmice za Hajduk, a pri tom se 9 puta upisao u strijelce te je svom učinku dodao i 4 asistencije. 

Ovom prilikom mu još jednom želimo puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere!", stoji u priopćenju na Hajduk.hr.


Tagovi

Hajduk

Ostale Vijesti