Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dalić: "Ostao sam u Hrvatskoj zbog Eura, to se pokazalo ispravnim! Ali, da bismo ponovili Rusiju i Katar moramo biti mnogo bolji!"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 23:23

Izbornik Dalić bio je zadovoljan plasmanom na Euro, ali i svjestan da će za velik rezultat trebati pokazati više

Kao i u Rigi, odahnuo je Zlatko Dalić nakon zadnjeg sučeva zvižduka. Cilj je ispunjen, Hrvatska je na Euru. Iako, nije bilo euforije, nije bilo onih emocija kao za plasman u Rusiju ili Katar, izbornik je ovog puta djelovao pomalo iscrpljeno. Kao da je u tom zadovoljstvo i pomalo nezadovoljan što se Hrvatska niej i ranije plasirala u Njemačku. No, vjerojatno će dani koji dolaze odagnati i tu negativu, ako ona postoji, vjerojatno će prevladati pozitivne emocije. Jer, na kraju, kad se sve zbroji, za druge i nema razloga.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitao bih našim igračima, još jedan dobar rezultat. Plasman na veliko natjecanje je uspjeh, sve ostalo je plus. Teške kvalifikacije, teška utakmica, bio je stres, ali možda nam je dobro došlo. Pogotovo meni da izađem iz komfora, rekao sam da sam jači nego ikad, to se prenijelo na momčad. Sretni smo, čekaju nas u Njemačkoj deseci tisuća hrvatskih navijača, opet ćemo igrati kao kod kuće. Hvala dragom Boga da nam je dao snagu da se vratimo iz onog listopada. Nisu to bile neke momčadi s druge strane, ali uvijek strepiš i na kraju smo ipak pobijedili", pričao je, bez ikakve euforije u glasu, Zlatko Dalić

"Svi skupa smo iscrpljeni, nakon 1-0 u drugom poluvremenu, nikako da zabijemo taj drugi gol... Ali, pokazali smo karakter. Znalo je biti teško, očekivao sam da ćemo to drugačije rješavati neke situacije, bili smo u grču. Sretan sam i ponosan, moje četvrto veliko natjecanje, to je moja satisfakcija, ostao sam u Hrvatskoj zbog Eura, to se isplatilo. Nakon listopada bilo je teško, ali osjetio sam samo podršku i to mi je i dalo novi motiv. To se i pokazalo ispravnim."

Vratilo mu se i što je vjerovao Budimiru, protiv Armenaca i Sosi.

"Nakon SP-a sam rekao sam da idemo tražiti mlađeg napadača, ali nitko nije pokazao više od Budimira, šutio je radio, bio je strpljiv i to mu se vratilo. Mi smo to nagradili, radi veliki posao u defanzivi. Zabio je na centašut Sose, željeli smo dobiti veći balans u momčadi, na lijevoj strani, promjene su bile dobre. To ne znači da je Erlić otpao, naprotiv."

Opet je komentirao Marca Pašalića.

"Marco Pašalić ima ono što nam nedostaje, probojnost. Ušao je nekoliko puta jako dobro, odlučno. To želimo, tražimo pravo rješenje. Ako ovako nastavi, on je naša budućnost. Pred nama je sedam mjeseci mira, rada, svatko se može izboriti za Euro tako i on."

Nismo ovisili o sebi prije osam dana, na kraju smo osvojili svih šest bodova, a Wales nije uspio?

"Bio sam siguran da Wales ne može dobiti četiri utakmice zaredom. Ali smo strepili. I trebali smo mi napraviti svoje. Da, igrali smo s Latvijom i Armenijom, ali to su najteže utakmice. Igraš s Francuskom, Brazilom, Argentinom, onda igraš protiv momčadi gdje su bodovi već upisani i nekad to nije lako prenijeti na teren."

Najavio je kakvu Hrvatsku očekuje u Njemačkoj.

"Moramo igrati svoju igru, imamo sedam mjeseci vremena. Puno toga moramo doraditi u svojoj igri, ako želimo ponoviti Rusiju i Katar. Tu sam iskren, imamo puno posla. Meni Euro djeluje da je teži od SP-a, uvijek teže igramo. Moramo biti efikasniji, stvarati šanse, zabijati, biti okomitiji, ubojitiji i tražiti takve igrače. Ždrijeb? Nemam nikakve želje."




Tagovi

Zlatko Dalić

Ostale Vijesti